Îmi place acest chec ca este gustos și creste foarte mult.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le amestecați cu mixerul la viteza potrivita cu 250g zaharul, apa calduta, uleiul, zaharul vanilat, faina si praful de copt. O sa iasa o pasta groasa.
Albusurile se mixează bine, pana devin tari apoi se adauga restul de zahar (250 g) pana devine o spuma lucioasa.
Albusurile de mai sus se toarnă peste compozitia de galbenusuri, amestecand usor cu o lingura mare pana se incorporeaza tot albusul . Opriți 2 polonice din aceasta compozitie si le amestecati cu cacao.
Se tapetează cu foaie de copt 2 tavi mari de cozonac sau 3 tăvi mici.( Eu am făcut într-o tava mare)
Se toarnă compoziția in tavi si deasupra puneti cate un polonic din compozitia cu cacao (sa nu le umpleți pline ca ele vor creste și vor da in afara). Apoi, cu o furculita adânciti circular aluatul de cacao in cel de vanilie, formând trandafiri.
Se coace la 180 de grade Celsius, pana trece testul scobitorii (jumate de ora nu deschideți cuptorul).
Pofta buna!