Rulada de carne cu nuca si merisoare

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 3437 vizualizari

 

Azi va propun o reteta festiva, este foarte gustoasa, iar merisoarele pot fi inlocuite cu caise confiate sau chiar se poate renunta total la ele.
Este un aperitiv care va face o impresie buna si va arata foarte bine pe un platou cu aperitive .
 Eu am folosit cotlet de porc fara os, dar ar fi foarte buna in carnea frageda a unui muschiulte de porc sau un piept de pui sau, de ce nu, o bucata de carne frumoasa de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr muschiulte/cotlet
  • 150 gr nuca macinata
  • 50 gr merisoare
  • 1 ceapa mai mica
  • 1/2 ardei capia
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • zeama de la jumate de lamaie.
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura ulei masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de carne cu nuca si merisoare:

Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.

Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim cu zeama de lamaie. Strangem carnea si o lasam sa se odihneasca cam 30 minute.

Pana cand carnea isi face siesta, ceapa o taiem cubulete mici si o punem la calit in 2 linguri de ulei, adaugam ardeiul capia taiat si el cubulete si le lasam sa se caleasca bine.

Luam tigaia de pe foc si lasam sa se racoreasca .

Adaugam peste ceapa si ardeiul calit, nuca macinata, merisoarele si oul batut in prealabil impreuna cu putina sare si piper.

Amestecam bine.

Luam carnea si o intindem. Punem peste ea nuca cu ceapa, ardeiul si merisoarele si nivelam frumos.

Rulam carnea pe lungime, astfel incat sa obtinem o rulada.

Asezam carnea intr-o tava pe care am pus hartie de copt.

Ungem cu ulei de masline si punem la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30-40 minute. Timpul de coacere este in functie de grosimea ruladei.

 Serviti rece alaturi de salata sau alaturi de alte aperitive .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de carne cu nuca si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftie in coaja de ou