Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe

de Panacris in Pui, 9 Ian 2017 | 3016 vizualizari

 

 N-am spus Zmeișorilor ce și cum, doar că e mâncărică de pui cu ciuperci și paste )  După ce au probat, mi-au zis că nu e rea combinația :D Deciiii, spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 500 g pulpe de pui 
  • cca. 300 g ciuperci champignon 
  • 100 g mix de alune 
  • 2 bucăți ceapă roșie 
  • 2 bucăți ardei gras 
  • cca. 1 lingură ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
  • sare de mare
  • boia de ardei dulce
  • piper proaspăt măcinat
  • suc de la o nucă de cocos (opțional)
  • cca. 300 ml apă 
  • cca. 250 g paste aromatizate cu trufe 
  • cca. 500 ml apă 
  • sare de mare
  • cca. 10 ml ulei de măsline aromatizat cu busuioc 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe:

Ceapa roșie și ardeiul ras, curățate, se toacă julien, se pun la distuit în puțin ulei de măsline aromatizat, cu puțină apă. După ce legumele devin translucide, se adaugă bucățile de pui tocate, câte o îmbucătură, ciupercile, de asemenea, se asezonează cu sare, piper, boia și sucul de cocos, lăsându-se la fiert la foc mic, acoperit cca. 5 minute ;), apoi se adaugă apă, atât cât să acopere toate ingredientele și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 20 de minute. La finalul fierberii, mai bine zis după ce scade zeama, se adaugă mix-ul de aluneeeeeeeeee (arahide, de pădure, caju și nah s-au rătăcit câteva stafide, asta pentru echilibru!), lăsându-se la fiert încă vreo 5  minute, la foc mediu. Între timp, se pune la fiert cca. 500 ml de apă rece într-un vas, cu puțină sare de mare. După ce ajunge la fierbere, se adaugă pastele ce se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit. După ce au fiert pastele, se strecoară și se stropesc cu ulei de măsline asezonat cu busuioc pentru a nu se lipi între ele. Daaaa, nu le treceți sub jet de apă rece.  Mâncărica de pui cu ciuperci și alune se servește imediat, alături de paste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci, alune si paste cu trufe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui, reteta gustoasa si usor de preparat