A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Budinca de cozonac panettone

Postat de: aliliana in Dulciuri

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.  Din lapte, oua, esenta...Citeste continuarea

Ursuleti cu mere

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Dam drumul la cuptor.  Intr-un bol punem toate ingredientele si mixam.  Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina.  Punem aluatul in tava cu lingura, punem mere si iar aluat...Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful de copt şi cacaua se cern şi se amestecă bine, apoi se...Citeste continuarea

Salata de linte verde, macrou...

Postat de: ladydi in Salate

Punem lintea la fiert, cu semintele de fenicul macinate si cu usturoiul. Cat asteptam sa fiarba, pregatim celelalte ingrediente: tocam prazul rondele, pak choi-ul si ardeiul cubulete,...Citeste continuarea

Ficatei de pui inveliti in bacon

Postat de: merisor67 in Ficat

Mai întâi, curățăm ficățeii de pui, îi spălăm și îi scurgem, apoi îi fierbem în apă clocotită cu puțină sare, doar până se pătrund cam trei...Citeste continuarea

Chec cu capsuni

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, mixam albusurile cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile batute cu uleiul si laptele, amestecam...Citeste continuarea

Tort de ciocolata cu mousse de...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, topesti untul impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasi putin la racit, apoi adaugi ouale pe rand si amesteci bine dupa fiecare adaugare. Separat, amesteci faina cu cacaua,...Citeste continuarea

Placinta cu dovlecei, ciuperci si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Cureti dovleceii si morcovii si ii dai pe razatoarea mica. Tai ciupercile marunt. Razi cascavalul. Intr-un vas, amesteci dovleceii si morcovii rasi ( inainte de a adauga dovleceii, ii storci...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac servita in paine

Postat de: oanapl in Supe

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in...Citeste continuarea

Pate de linte rosie si ciuperci

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem lintea la fiert ( am pus apa in cantitate dubla fata de linte). Adaugam o frunza de dafin si 2 catei de usturoi. Intre timp, tocam prazul, ardeiul si apio. Incingem un pic de ulei,...Citeste continuarea

Crema de zahar ars cu mere

Postat de: aliliana in Dulciuri

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul...Citeste continuarea

Lasagna cu carne de vitel

Postat de: merisor67 in Lasagna

Amestecăm carnea tocată și o condimentăm cu sare, piper, cimbru și busuioc. Inăbușim legumele curățate și tocate, în ulei cu puțină apă, iar când sunt ușor pătrunse,...Citeste continuarea

Vitel cu legume la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Vita

Legumele se curata, se spala si se feliaza. Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm . Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli. Stropiti cu...Citeste continuarea

Clatite cu Crema de Mascarpone

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată...Citeste continuarea

Chec de ciocolata si menta

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul intr-un vas, la foc mic, cat este fierbinte, adaugam laptele, apoi imediat 8 ciocolatele after eight, amestecam sa se omogenizeze, fara insa a insista foarte mult. Mixam ouale cu...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se framanta drojdia intr-un vas mare, adaugam apa calduta, zaharul, si amestecam, apoi adaugam si ouale, sare, faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg de faina). Se framanta, adaugand...Citeste continuarea

Iahnie de fasole la slow cooker...

Postat de: Constelatialeu in Slow Cooker

Am pus de seara la inmuiat fasolea in apa rece. Dimineata, am dat-o intr-un clocot, am lasat-o sa fiarba 10 min, de cand a inceput sa clocoteasca apa. Ceapa am taiat-o marunt, la fel si ardeiul...Citeste continuarea

Placinta cu mere si blat cu unt

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai, am pregatit umplutura. Am curatat de coaja merele si le-am dat pe razatoarea mare, apoi le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am lasat sa se caleasca pana a scazut toata...Citeste continuarea

Tort Extaz 1000 sau reteta nr.1000

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blaturi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare, apoi am adaugat nuca macinata, amestecand...Citeste continuarea

Carnaciori cu mamaliga

Postat de: silvianart in Porc

Carnaciorii ii gatim la cuptor, mamaliguta o preparam cu unt din belsug, maslinele le pasam cu ulei de masline, piper si o lingurita de hrean ras. Se asaza pe farfurie. Super simplu. Citeste continuarea

Bilute din cartof cu unt

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

O simpla gustarica, nu avem nevoie de cantitati in aceasta reteta simplista, o gatim dupa bunul plac. Cartofii ii  punem la fiert cu putina sare, cand este au fiert, ii scoatem, ii pasam si...Citeste continuarea

Branza framantata

Postat de: silvianart in Aperitive / Garnituri

Se framanta toate ingredientele, se asaza in borcane, deasupra se pune o pelicula de untura la temperatura camerei. O lasam in camara si nu umblam o luna, doua la ea, chiar mai mult. Cand dorim sa...Citeste continuarea

Varza murata cu rasol afumat, la...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam. Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute. Daca nu aveti oala...Citeste continuarea

Cartofi acordeon

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Mai intai, curatam coaja cartofilor. Pentru a-i taia perfect, exista o tehnica: incadram cartoful cu 2 furculite si taiam felii pana cand se opreste cutitul in furculite. Astfel, nu vom taia prea...Citeste continuarea

Tagliatelle de casa

Postat de: eumimi in Paste

Mai intai, pregatim tagliatellele: punem faina intr-un bol, adaugam ouale si uleiul si framantam. Rezulta un aluat mai tare. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem jumatate din aluat intr-o...Citeste continuarea

Orez turcesc cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam...Citeste continuarea

Pizza cu blat subtire si crocant

Postat de: silvianart in Pizza

Am amestecat 2 linguri faina cu drojdia, apa, uleiul si zaharul.  Am inceput sa adaug faina, cam jumatate din cantitate, apoi am adaugat sarea si restul de faina. Am framantat si am lasat...Citeste continuarea

Briose cu portocala

Postat de: silvianart in Dulciuri

Am amestecat toate ingredientele in prima faza, cu exceptia prafului de copt si-al fainei, pe care le-am amestecat in faza a doua. Am turnat in forme si la cuptor pentru 20 min, la 160 grade C. Citeste continuarea

Mazare cu muschiulet afumat

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

Am calit ceapa in untura, am adaugat muschiuletul bucatit. Am turnat mazarea. Intr-o oala separat, am fiert apa, iar dupa ce am turnat mazarea, am pus apa, pasta de tomate, sarea si piperul....Citeste continuarea

Reteta de ciorba cu afumatura...

Postat de: silvianart in Ciorbe

Preparare Reteta de ciorba cu afumatura dreasa cu bors si leustean Am calit ceapa, am pus morcovul, telina, ardeiul, oasele, am pus apa pana la jumatate, cand a dat in primul clocot, am pus...Citeste continuarea

Tarta cu somon si legume mexicane

Postat de: oanapl in Somon

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat, si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Gogosi pufoase coapte la cuptor

Postat de: oanapl in Prajituri

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Cerni faina intr-un castron si adaugi in centrul ei, oul...Citeste continuarea

Paris Brest

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...Citeste continuarea

Pui cu alune si apio

Postat de: andaoana in Pui

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea...Citeste continuarea

Chec cu unt de arahide

Postat de: andaoana in Prajituri

Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la...Citeste continuarea

Prajitura cu lamaie

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat pana se obtine o spuma. Se pun ouale unul cate unul si se bate in continuare. Se spala o lamaie si se da pe razatoare coaja si se stoarce. Se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

Postat de: Pungasa_Rogue in Ficat

Se spala ficateii de pui (se indeparteaza cu grija fierea, daca este prezenta, fara a o sparge) si se pun la fiert in apa. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra apei, apoi se fierb...Citeste continuarea

Varza a la Cluj

Postat de: katty in Porc

Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza  si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea,...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu os afumat

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana...Citeste continuarea

Chec savarina cu frisca si capsuni

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Faina cernuta se  pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale care se...Citeste continuarea

Paine alba cu susan

Postat de: RuxyRux in Piine

Se cerne faina intr-un lighean, se pune drojdia in mijloc, pe margine sarea, se toarna apa calduta si se framanta aluatul cateva minute. Se acopera cu un servet si se lasa la loc cald in...Citeste continuarea

Gogosi cu branza

Postat de: katty in Dulciuri

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie,...Citeste continuarea

Gogosi cu ananas

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, cernem faina, facem o adancitura in mijloc in care vom adauga ouale mixate cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, untul moale, iaurtul, smantana, sarea, coaja de lamaie, drojdia,...Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: sufletista in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...Citeste continuarea

Chec cu visine

Postat de: andaoana in Prajituri

Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca ....Citeste continuarea

Crema de ricotta cu arahide

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare....Citeste continuarea

Chec cu dovleac, nuci si ciocolata...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta...Citeste continuarea

Guguluf cu ciocolata

Postat de: andaoana in Prajituri

Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o...Citeste continuarea

Orez cu bob verde

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional. Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]