Margarina la temperatura camerei şi tăiată cubuleţe se încorporează cu degetele în făina cernută, ca la aluatul de tartă. Când e nisipos, se adaugă laptele călduţ în care am dizolvat complet drojdia, zahărul pudră cernut şi sl cu praful de sare, gălbenuşul, coaja rasă de lămâie şi esenţa de vanilie. Se frământă un aluat nelipicios (mai pudram cu făină dacă este nevoie) şi se dă la rece pentru cca.1 oră, într-o pungă.
Pentru umplutură, se pun laptele cu zahărul, esenţele şi stafidele la foc mic. Se amestecă totul bine până ce zahărul e complet dizolvat, apoi se adaugă nuca măcinată şi se amestecă. Se lasă la răcorit.
După ce aluatul a stat la rece, se pune pe blatul presărat uşor cu făină, apoi se întinde în foaie dreptunghiulară. Se întinde umplutura cât se poate de uniform. Cele două laturi mici se indoaie ca să acopere puţin umplutura, astfel sigilăm capetele.
Separăm albuşul de gălbenuş şi ungem întâi cu gălbenuş şi se dă la rece pentru 15 minute, după care ungem cu albuş şi dăm din nou la cuptor pentru alte 15 minute. În felul acesta obţinem aspectul lucios şi crăpat al cojii.
Se coace la 180 grade C, pentru 30-40 de minute. După ce se răceşte, se înveleşte în folie. Se taie a doua zi.
Poftă bună!