Imi cer mii de scuze ca nu am reusit sa fac o poza mai reusita (la capitolul acesta nu stau bine deloc), dar va pot spune cu mâna pe inimă ca prajitura a iesit foarte delicioasă.
Pentru inceput, punem zahărul și apa pe foc, amestecând cu un tel si lasam pe foc, pana ce apa ajunge la punctul de fierbere și zahărul este topit.
Dam deoparte, iar in acest sirop, se adaugă stafidele si esență de ciocolată. Se știe ca stafidele, daca sunt tinute in apă caldă, se vor umfla.
Se lasa sa se răcească un pic acest sirop (dar nu de tot), după care se adaugă uleiul si apoi făina (care a fost amestecată cu praful de copt). Făina se va adăuga treptat, amestecand cu un tel până la omogenizare, fără sa se formeze cocoloase.
La final, se adaugă cacao.
Se unge un vas termorezistant sau o tava cu ulei si se tapeteaza cu făină in care se pune compoziția, după care se dă la cuptor pentru 40 de minute.
Se pudreaza cu zahăr sau se face glazura (eu nu am făcut pentru că nu am mai avut cacao).
1
Se va tăia rece, pentru a nu se incruzi.
2
Se pot adauga si nuci tăiate.