De foarte mult timp îmi doresc sa prepar aceasta celebră prăjitură și, în sfârșit, mi-am făcut curaj. Două cuvinte și atat: ESTE DELICIOASĂ!
Se topește untul și se lasă la răcit.
Se separă ouăle. Gălbenușurile se vor mixa cu zaharul pudră, esența și zaharul vanilat pana se albesc (eu nu am prea avut răbdare sa se albească, dar tot mi-a iesit). Apoi, se va adăuga puțin câte puțin, untul și faina, iar la final, se va adăuga laptele pe care l-am incalzit un pic și se mixează.
Separat, se bat albușurile cu sarea și se încorporează treptat în compozitia de gălbenușuri, amestecând ușor cu o paletă.
Această compoziție se toarnă in tavă sau un vas termorezistent care se unge cu ulei și se tapetează cu făină.
Se lasă la cuptor preîncălzit, timp de o oră pana se rumenește frumos.
Când se răcește, se pudrează și se porționează.
1
Tava se poate tapeta și cu hârtie cerată și este de dimensiunea de 35x25 cm.