Clatite cu branza la cuptor - Blynai

de Catalina L in Dulciuri, 16 Feb 2017 | 4434 vizualizari

 

Ziua națională a Lituaniei este sărbătorită astazi 16 februarie - Ziua proclamării independenței de stat (1918). Dupa reteta de Papanasi lituanieni - Varškėčiai, va invit astazi la clatite.
In  Lituania, clatitele blynai sunt foarte populare.
Spre deosebire de blinis, aluatul este fara drojdie, deci un aluat de clatite obisnuit.
Se servesc umplute cu branza de vaci si acompaniate de smantana.
Seamana cu clatitele romanesti nu-i asa?
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/clatite-cu-branza-la-cuptor-blynai.html

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de lapte (am pus 4)
  • 3 oua
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g de branza de vaci
  • 6 linguri de zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta
  • o mana buna de stafide

Topping;

  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu branza la cuptor - Blynai:

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si unsa. Formati astfel clatitele si le coaceti pe ambele parti. Continuati pana terminati compozitia.

 

Pregatiti umplutura:

Amestecati branza cu zaharul, vanilia, oul si stafidele.

Umpleti clatitele cu compozitia pregatita si depuneti-le intr-o tava unsa.

Amestecati smantana cu zaharul si varsati-o peste clatite.

Dati-le la cutorul incins la 220°C, timp de 10-15 minute.

Serviti-le calde pudrate cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu branza la cuptor - Blynai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles