Tort aperitiv cu salata boeuf

de oanapl in Salate, 19 Feb 2017 | 3836 vizualizari

 

Dragostea e o salata

 

INGREDIENTE

  • Blatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 3-4 linguri branza rasa
  • Blatul verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Blat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru salata boeuf:
  • 10 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cutie mazare
  • 1 buc piept de pui
  • 4 castraveti murati
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • Zeama de la o lamaie
  • mustar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu salata boeuf:

Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute. 

Pentru blatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.

Pentru salata de boeuf, fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit, ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.

Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit, il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.

Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.

Pentru maioneza, folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final, adaugi mustar si lamaie dupa gust.

Amesteci maioneza cu restul compozitiei, pastrand putina maioneza pentru ornat.

 Asezi un blat pe un platou, apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf, apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei. La final, adaugi al treilea blat, iar deasupra ornezi cu maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Poiana cu ciuperci