Tort aperitiv cu salata boeuf

de oanapl in Salate, 19 Feb 2017 | 3905 vizualizari

 

Dragostea e o salata

 

INGREDIENTE

  • Blatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 3-4 linguri branza rasa
  • Blatul verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Blat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru salata boeuf:
  • 10 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cutie mazare
  • 1 buc piept de pui
  • 4 castraveti murati
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • Zeama de la o lamaie
  • mustar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu salata boeuf:

Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute. 

Pentru blatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.

Pentru salata de boeuf, fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit, ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.

Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit, il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.

Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.

Pentru maioneza, folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final, adaugi mustar si lamaie dupa gust.

Amesteci maioneza cu restul compozitiei, pastrand putina maioneza pentru ornat.

 Asezi un blat pe un platou, apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf, apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei. La final, adaugi al treilea blat, iar deasupra ornezi cu maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata cu peste