A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta aperitiv cu branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele de mai sus, framanti un aluat pe care-l lasi la dospit pana isi dubleaza volumul. Tapetezi o forma rotunda cu hartie de copt (diametrul 28). Imparti aluatul in doua si...Citeste continuarea

Gaufre au chocolat

Postat de: elucubratiiculinare in Dulciuri

Într-un castron, amestecăm laptele bătut cu cele 2 ouă și bananele zdrobite. În alt castron, cernem făina cu cacao și adăugăm bicarbonatul de sodiu, praful de copt, zahărul...Citeste continuarea

Frittata con ricotta

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron, batem ouăle cu smântâna și condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. În alt castron, amestecăm...Citeste continuarea

Vinete cu capia, usturoi și ardei...

Postat de: elucubratiiculinare in Conserve

Vinetele se curăță de coajă, se taie cuburi și se presară 2 linguri sare. Se amestecă și se lasă minim jumătate de oră, după care se scurg bine. Chiar se presează pentru a...Citeste continuarea

Langosi cu urda si branza dulce

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se prepara usor, rapid si simplu... Drojdia se lichefiaza intr-un bol, complet cu 3 linguri de lapte, se adauga o lingurita de faina si una de zahar si se amesteca, apoi se lasa la crescut 10...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: maria_ilie in Dulciuri

Intr-un bol, punem faina, zaharul si ouale si amestecam. Punem laptele intr-un ibric si amestecam pana fierbe. Adaugam cate putin lapte peste faina amestecata cu zaharul si ouale, omogenizam...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, mure si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile...Citeste continuarea

Hamburger din carne de strut

Postat de: oanapl in Sandvisuri

Pui chiftelele pe grillul bine incins, cat inca acestea sunt congelate. Dupa ce s-au facut bine, le asezi intre celelalte ingrediente alese pentru hamburger. Tai chiflele (eu am folosit 3...Citeste continuarea

Tarta cu ficatei, broccoli si conopida

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o...Citeste continuarea

Frittelle di mele (Mere in aluat)

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30...Citeste continuarea

Biscuiti cu fulgi de ovaz, salam si...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Freci untul cu putina sare, apoi adaugi ouale pe rand si omogenizezi compozitia. Adaugi condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incorporezi, treptat, faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Se curăță și se spală cartofii, gogoșarul și ceapa. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi potrivite, se gătesc 10 minute la aburi sau se fierb în...Citeste continuarea

Paste de casa, cu hribi si bacon

Postat de: privatelaura in Paste

Se pregătesc pastele, pentru a le putea lăsa puțin la uscat. Într-un castron, se mixează cele două ouă și cele două albușuri cu un praf de sare. Se adaugă treptat făină,...Citeste continuarea

Ficatei in sos de bere neagra

Postat de: privatelaura in Ficat

 Se pune la încins o tigaie, pe foc. Se adaugă o lingură zahăr și două de ulei. Se lasă să se caramelizeze, iar când s-a topit zahărul, se adaugă ceapa tăiată și 1-2...Citeste continuarea

Chec de carne

Postat de: dantes in Porc

Spalam carnea, o portionam si o dam prin masina de tocat. Taiem in bucati mici ciupercile, ardeiul gras si frunzele de patrunjel. Amestecam totul, adaugam ouale, pesmetul si patrunjelul. Punem...Citeste continuarea

Prajitura cu mere si gem

Postat de: stefy_a in Prajituri

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana devin spuma ca de bezea. Galbenusurile se mixeaza pana isi dubleaza volumul si devin albicioase, apoi se adauga...Citeste continuarea

Prajitura cu urda

Postat de: oanapl in Prajituri

Intr-un bol,  amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti...Citeste continuarea

Ciuperci brune umplute la tigaie

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

In doua linguri de masline, punem ciupercile spalate cu partea interioara in jos, punem capacul si le lasam 2 minute sa se inmoaie. Intoarcem ciupercile, luam tigaia de pe foc, punem in fiecare...Citeste continuarea

Somon gravlax

Postat de: ctlina in Somon

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra...Citeste continuarea

Budinca din perle de tapioca cu sos...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Tapioca se pune intr-un vas in 3 cani de apa de izvor si se lasa 25 de minute, apoi se scurge apa si se clateste.   Tapioca se pune inapoi in vas, se adauga cele 3 cani de lapte, se lasa...Citeste continuarea

Placinta pralinata - Galette de rois

Postat de: ctlina in Dulciuri

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem...Citeste continuarea

Crochete cu branza Edam

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie, gem...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Punem albusurile intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana se intaresc. Adaugam zaharul treptat, mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Turnam uleiul, praful de copt pe care il...Citeste continuarea

Tort cu iaurt si caise

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi

Postat de: dantes in Ciorbe

Ciolanul sau alta afumatura se taie in cubulete si se pune la fiert in un litru de apa. Cand este fiert pe jumate, adaugam morcovul si patrunjelul taiat rondele si cartofii taiati cubulete si se...Citeste continuarea

Pancakes (clatite americane)

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Separa albusurile de galbenusuri. In bolul cu galbenusuri, pune zaharul si mixeaza pana ce amestecul isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Albusurile mixeaza-le...Citeste continuarea

Supa de Capsuni

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat...Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Crema: Intr-un vas larg, se pune laptele, vanilia si ciocolata, se infierbanta si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza cu telul. Galbenusurile se amesteca cu amidonul,...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si sos de ciocolata

Postat de: maria_ilie in Prajituri

Prima data, incepem cu aluatul: Mixam ouale si zaharul pana se omogenizeaza, apoi adaugam mierea si continuam mixatul. Separat, amestecam nuca (taiata cat mai marunt), pesmetul, scortisoara,...Citeste continuarea

Paste cu dovlecei

Postat de: AndreeaDea in Fusilli

În primul rand, vom spala bine legumele si le tăiem, roșiile le tăiem cubulete mari și dovlecei feliuțe subțiri (eu am tăiat feliuța pe jumătate, deoarece era destul de mare). ...Citeste continuarea

Waffe cu dulceata de afine

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi,...Citeste continuarea

Tarta cu mere si branza

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența...Citeste continuarea

Tarta rustica cu ardei si telemea

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Din apa, margarina, faina, ou si sare, framanti un aluat. Il pui intr-o folie alimentara, il presezi usor cu mana si il dai la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Tai ardeii fasii si ii...Citeste continuarea

Paleuri....si 4 ani alaturi de...

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Pregatim cojile. Intr-un bol, frecam cu un tel, untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam cate un ou pe rand. Amestecam bine dupa fiecare ou, pana se incorporeaza bine. La...Citeste continuarea

Pak choi cu creveti si taitei

Postat de: dantes in Fructe de mare

Spalam pak choiul si il taiem in fasii, pe lung. Topim jumatate din unt intr-o tigaie, adaugam 3 catei de usturoi si ii lasam  sa se inmoaie, dupa care ii scoatem si punem pak choiul impreuna...Citeste continuarea

Reteta simpla si delicioasa de file...

Postat de: amradu in Pangasius

Preparare Reteta simpla si delicioasa de file de pangasius la cuptor cu garnitura de legume Tava se unge cu o lingura de ulei de masline, se pune fileul de pangasius, se presara sare, piper...Citeste continuarea

Parizer de casa din piept de curcan

Postat de: oanapl in Mezel de casa

Dai carnea prin masina de tocat. Pui ouale intr-un vas inalt si adaugi uleiul, grisul, usturoiul si condimentele si mixezi cu un mixer vertical. Adaugi carnea tocata si mixezi pana se...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu ceapa, usturoi...

Postat de: Adrian2016 in Pui

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama....Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu carnati,...

Postat de: Adrian2016 in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Tocanita de cartofi cu carnati, reteta pentru o mancare savuroasa     Pentru inceput, curatam ceapa, morcovul si cartofii. Le spalam bine. Ceapa o taiem cubulete...Citeste continuarea

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de: simona72 in Supe/Ciorbe

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...Citeste continuarea

Cornuri cu mere

Postat de: stefy_a in Dulciuri

Zaharul se dizolva in laptele caldut. Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu drojdia, apoi se adauga laptele cu zaharul dizolvat. Se framanta pana se obtine un aluat moale si...Citeste continuarea

Placinta invartita cu mere

Postat de: diaconta in Dulciuri

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am...Citeste continuarea

Chec cu mac

Postat de: postavaru in Prajituri

Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand,...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: bianca92 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor  Zdrobiti bine de tot branza cu furculita. Adaugati grisul si amestecati bine. Apoi adaugati zaharul si vanilia si amestecati din nou. Adaugati ouale unul...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu piper

Postat de: amalia01 in Dulciuri

Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt. Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi...Citeste continuarea

Pateuri cu branza si oregano

Postat de: carmen in Aperitive / Garnituri

Se taie aluatul in forma dorita. Se pune branza si oregano in functie de marime. Se ung cu ou si se presara seminte, atat pentru frumusete cat si pentru gust. Se coc la 170 grade C,...Citeste continuarea

Mere in foietaj

Postat de: carmen in Dulciuri

Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare...Citeste continuarea

Crocant bouche

Postat de: carmen in Dulciuri

Intai, facem gogoselele. Punem la fiert apa, sare, unt. Cand untul s-a topit, trantim faina si amestecam energic pana obtinem o pasta. Maxim 1 minut pe foc si grija mare sa nu se lipeasca. Dam...Citeste continuarea

Gattò de cartofi

Postat de: AndreeaDea in Aperitive / Garnituri

Pentru început, punem cartofii la fiert, pentru aproximativ 30-40 de minute, după ce aceștia au fiert, îi pisam exact ca la piure, după ce îi pisam bine, adăugăm untul cu...Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza si stafide

Postat de: Criss in Paste

  Pastele se fierb in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. Se lasa intr-o strecuratoare pana se scurge toata apa. Ideal e sa folositi niste paste de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]