Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac

de oanapl in Mancaruri de legume, 7 Mar 2017 | 4478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  aluat:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • umplutura:
  • 300 g ciuperci champignon
  • 15 buchetele broccoli
  • 300 g spanac
  • 1 lingura ulei
  • 3 fire ceapa verde
  • 5 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 4 rosii cherry
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura lapte
  • susan alb si negru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac:

Pentru aluat, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza. Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider, pentru minim 30 de minute.
Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si sotezi ciupercile, apoi adaugi ceapa verde tocata si sare si piper dupa gust.
Desfaci buchetelele de broccoli, le speli si le pui la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute.
Speli spanacul si il tai fasii, apoi il adaugi impreuna cu broccoli, peste ciuperci. Lasi legumele pe foc mic, pana cand nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.
Pui ouale intr-un vas si le mixezi, apoi adaugi smantana si amesteci. Adaugi legumele si mozzarella rasa. Adaugi sare si piper dupa gust. Amesteci pana la completa omogenizare.
Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca. 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete, din loc in loc. 
Ungi tarta cu un galbenus, amestecat cu o lingura de lapte si presari susan alb si negru. Ornezi cu rosii cherry taiate in jumatate.
Coci tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 50-60 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci, broccoli si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ochiuri