Adaptata dupa o reteta a Gabytzei. Foarte bune.
Ceapa se da pe razatoarea fina si se lasa sa se scurga zeama rezultata.
Painea se inmoaie cateva minute in apa si se stoarce bine.
Usturoiul se piseaza bine.
Intr-un bol, se amesteca carnea, ceapa, painea, usturoiul, 2 oua, piper, vegeta si mararul tocat marunt.
Se pune in frigider 15-20 minute sa se intrepatrunda aromele.
Cascavalul se taie in betigase lungi.
Se pun in farfurii separate faina, pesmetul si 2 oua batute cu un praf de sare.
Se ia cu mana umeda din compozitia de carne si se aplatizeaza in palma.
Se pune in centru o bucata de cascaval si se acopera cu carne formand o crocheta cu cascaval in interior.
Se da prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins pe toate partile pana se rumenesc frumos.
Se scot pe hartie absorbanta.
Se consuma calde dar sunt bune si reci.
Pofta Buna!
1
Se pot face si cu carne tocata de pui.