Batoane cu miere si mac, de post

de Merisor in Piine, 8 Mar 2017 | 5522 vizualizari

 

Foarte bune si de efect aceste batoane cu gust de copilarie!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 550 g făină
  • 7 g drojdie uscată(1 plic)
  • 50 g zahăr
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 ml ulei de măsline
  • 250 ml apă caldă
  • un praf sare
  •  uns:
  • 100 ml apă
  • 1 lingură făină
  • mac
  •  sirop:
  • 150 ml apă
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu miere si mac, de post:

Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru.

Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul.

După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid.

Încălzim apa și turnăm puțină peste amestecul de drojdie și zahăr.

Le amestecăm ușor și le lăsăm 10 minute, până când maiaua, își dublează volumul.

Adăugăm apoi, treptat și restul de apă caldă, pe care am amestecat-o cu uleiul și începem să strângem la centru și făina de pe margini.

Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul.

Presărăm apoi sare fină peste el și îl frământăm din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.

Împărțim aluatul în 8 părți egale și formăm 8 sfere pe care le mai lăsăm la odihnit 5-6 minute, apoi le întindem cu ajutorul sucitorului, în foi subțiri și le rulăm, nu foarte strâns, le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm.

Le acoperim cu ștergare de bucătărie și le lăsăm la loc cald până își măresc consistent volumul.

Amestecăm 100 ml apă rece cu o lingură de făină și, cu ajutorul unei pensule, ungem batoanele cu acest amestec, apoi presărăm mac peste ele.

Coacem batoanele pentru 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160-175 de grade C.

Fierbem apa pentru sirop, o lăsăm 2-3 minute să se tempereze și diluăm mierea în ea.

Ungem cu acest sirop, batoanele fierbinți, după ce le scoatem din cuptor.

Sunt foarte gustoase și aceste batoane cu miere și mac, de post, la fel ca și celelalte, diferența între ele este la culoarea aluatului.

Cele cu lapte au aluatul mai alb, firesc și o idee mai pufos.

Iar la aluatul acestor batoane cu miere și mac, de post, a intrat ceva mai multă făină.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu miere si mac, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte