Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.
Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.
Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.
Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.
Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.
Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul si ceapa curatata, intreaga.
Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.
Se opreste focul si se pune usturoiul curatat si pisat in cratita.
Se amesteca bine, se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.
Se scoate, se pune ata de agatat si se lasa la zvantat insirate pe un bat.
Se freaca cu boia bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon) insirate pe bat, pentru 1-2 zile.
Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.
Pofta Buna!