Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Mar 2017 | 7578 vizualizari

 

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de salamul de biscuiți. Desert clasic, simplu, ce ne aduce aminte de copilărie. Nu există persoană căruia să nu îi placă, sau cel puțin eu nu am întâlnit. Astăzi am decis să reinterpretez puțin rețeta, să îi dau un gust mai intens, dar în același timp să îi păstrez simplitatea.   

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
  • 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
  • 1 lingură alune prăjite, mărunțite
  • 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g unt
  • 1 lingură rom sau esență
  • 1 linguriță cafea solubilă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea:

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute. Apoi, am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă omogenă.

Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.

 

Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]