Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Mar 2017 | 6600 vizualizari

 

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de salamul de biscuiți. Desert clasic, simplu, ce ne aduce aminte de copilărie. Nu există persoană căruia să nu îi placă, sau cel puțin eu nu am întâlnit. Astăzi am decis să reinterpretez puțin rețeta, să îi dau un gust mai intens, dar în același timp să îi păstrez simplitatea.   

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
  • 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
  • 1 lingură alune prăjite, mărunțite
  • 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g unt
  • 1 lingură rom sau esență
  • 1 linguriță cafea solubilă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea:

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute. Apoi, am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă omogenă.

Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.

 

Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale si crema de cocos