Va invit sa incercati acest desert delicios cu mere. Eu am folosit o tava cu diametru de 23 cm si a fost cat pe ce sa ramana merele neacoperite. Va sfatuiesc sa folositi fie o tava mai mica (de 20 cm), fie sa mariti cantitatile de ingrediente, daca aveti o tava mare.
Pentru aceasta reteta delicioasa, m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc pentru idee.
Ingrediente (tava 20cm):
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia.
La final, adaugi esenta si faina in ploaie.
Pentru umplutura: speli si stergi bine merele, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit (sau cu ustensila speciala), scoti cotoarele.
Tapetezi cu hartie de copt fundul unei tavi cu pereti detasabili si ungi peretii cu unt, asezi merele in tava si umpli interiorul acestora cu bucatele de nuci amestecate cu stafide.
Rastorni compozitia de blat peste ele si nivelezi.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 50-60 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca prajitura in tava dupa care o transferi / rastorni pe platou. Daca doresti, poti sa intinzi deasupra cateva linguri de gem de caise/ capsuni / zmeura etc.