Desert strudel cu dovleac si nuca

de Ksenya in Dulciuri, 7 Mar 2017 | 3847 vizualizari

 

O reteta de post foarte rapida, pentru un desert sanatos si satios. Ideal pentru pachetel sau ceai. Aluatul moale si fraged, dovleacul aromat cu anason. Imi place mult reteta asta.
 
 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 560 grame faina de moara
  • apa calda
  • 2 lingurita ulei
  • o lingurita otet
  • 2 g sare
  • umplutura:
  • 1 kg dovleac pentru placinte curatat de coaja si seminte, dat prin razatoare
  • 1/2 lingurita praf anason
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri cu varf nuci macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu dovleac si nuca:

Pregatim aluatul, amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute.

Pregatim umplutura. Dovleacul il punem intr-o oala, la calit cu zaharul si anasonul, la foc mic si amestecam. Lasam asa cam 25 minute. Punem la racit. Daca a lasat putina zeama, atunci adaugam grisul, daca nu aveti lichid mult, atunci sariti peste acest pas.

Impartim aluatul in bile egale. Cantitatile de mai sus sunt pentru 4 strudele, eu am facut portie dubla si un pic. Intindem fiecare bila cat mai subtire posibil. Puteti folosi prosop special pentru intins, pe o planseta sau pe o bucata de musama. Cum v-ati obisnuit. Nu uitati sa infainati suprafata mai intai. Pe foaia intinsa, presaram nuca macinata pe toata suprafata, apoi dovleacul. Rulam aluatul pana la capat si-l transferam intr-o tava tapetata cu hartie. Punem la cuptor pentru 25 minute, la 180 grade C, pana capata aluatul o culoare usor aramie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cerneti faina, inainte de a framanta aluatul.

2

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

3

Umplutura trebuie sa fie pusa in straturi, pentru a avea o culoare mai intensa a dovleacului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane