Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Mar 2017 | 14013 vizualizari

 

O prajitura extrem de delicioasa, dureaza ceva pana este gata, dar merita asteptarea. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/foi-fragede-cu-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
    • 1 cana de zahar
    • 1 cana lapte
    • 1 cana ulei
    • 1 plic de amoniac stins cu 1 lingurita de otet
    • faina cat cuprinde ( aprox.880-900 g)
    Ingrediente crema:
    • 2 tablete ciocolata cu lapte sau cu alune
    • 1 litru de lapte
    • 400 g zahar
    • 5 linguri cu faina
    • 200 g unt
    • 1 esenta de vanilie
    • cacao

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata:

Mai intai, pregatim crema: punem laptele, faina, zaharul si ciocolata pe foc pana cand se ingroasa suficient de mult (aproape cat budinca, dar este putin mai subtire). Lasam la racit, dar mai amestecam din cand in cand, sa nu formeze pojghita. Cand mai este inca calduta, adaugam untul si mixam, adaugam si esenta de vanilie. Crema nu este foarte groasa momentan.

Pregatim foile: punem intr-un bol, zaharul, uleiul si laptele. 

Masuram cu aceeasi cana ca unitate de masura. Adaugam faina, aprox. 900 g si framantam aluatul, va rezulta un aluat sfaramicios si uleios.

Impartim aluatul in 5 parti si intindem foi cat de subtiri. Le intindem direct pe hartia de copt si cu hartia de copt le punem pe fundul tavii si le coacem 15-18 minute sau pana cand incep sa se aureasca pe margini. Dupa ce se coc, le desprindem foarte usor de hartia de copt, pentru ca sunt foarte casante, se pot rupe usor.

Asamblam prajitura: foaie, crema, foaie si oprim putina crema sa punem si deasupra. Punem prajitura la rece pana a doua zi, ca sa se inmoaie foile si sa se intareasca crema. Pudram cu cacao si portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie la foi, sunt foarte casante!

2

Deasupra, puteti doar sa pudrati cu zahar pudra sau cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi fragede si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec marmorat