A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Arroz con pollo (orez cu pui)

Postat de: nico15 in Pui

Tocam ceapa, ardeiul, radem morcovul, adaugam usturoiul maruntit si cimbrul in ulei si lasam sa se intrepatrunda  aromele. Adaugam orezul prefiert spalat bine, peste si lasam sa prinda acea...Citeste continuarea

Chiftelute din carne de porc cu...

Postat de: nico15 in Porc

Curatam cartofii si fructul de tiquisque de coaja si ii vom taia in cubulete mai mici, dupa care vom pune, separat la fiert, cu un praf de sare. Am fotografiat acest fruct, mai bine zis este o...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu cartofi Rosti si...

Postat de: nico15 in Porc

Cartofii se curata de coaja si se spala, dupa care se vor rade pe razatoarea mare, se adauga sare, piper.  Radem si usturoiul marunt si il adaugam peste cartofi, saram, adaugam si...Citeste continuarea

Varza cu coasta afumata crocanta

Postat de: nico15 in Porc

Pentru inceput, ne apucam de pregatirea coastelor, incepem cu marinada, amestecam toate ingredientele mai sus mentionate. Putem taia coastele sau putem lasa bucata intreaga. Facem un gratar...Citeste continuarea

Spanac cu oua

Postat de: nico15 in Mancaruri de legume

  Se spala spanacul in mai multe ape, dupa care se pune la fiert, in apa cu sare, maxim 10-15 minute, pana se inmoaie.   Curatam ceapa si    usturoiul si le tocam fin....Citeste continuarea

Milkshake cu banane si capsuni

Postat de: andra001 in Love Smoothies

Prima dată, vom spăla bine fructele, apoi vom tăia bananele și le vom intrpduce în blender. Deasupra lor vom pune bucățile de căpșuni și apoi vom turna laptele și cele 2 linguri de...Citeste continuarea

Aperitiv cartofi natur

Postat de: andra001 in Aperitive / Garnituri

Se spală cartofii, se curăță de coajă și apoi se taie cubulețe. Se pun la fiert în apă rece, cu o linguriță de ulei. Când încep să dea în clocot, se adaugă un...Citeste continuarea

Desert Tiramisu reţetă originală

Postat de: andra001 in Prajituri

Tiramisu reţetă originală Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu spanac si branza

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut, sare si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul....Citeste continuarea

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă....Citeste continuarea

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Postat de: oanapl in Torturi

Amesteci faina cu cacaua. Ouale le mixezi bine cu un praf de sare si cu zaharul macinat, pana cand isi tripleaza volumul. Adaugi uleiul de cocos lichid si mai mixezi un minut. Adaugi faina...Citeste continuarea

Chiftele de pui la cuptor

Postat de: CameliaComan in Pui

Intr-o oala, punem apa cu sare. Cand apa clocoteste, adaugam carnea de pui. O lasam pe foc pana este complet fiarta. Intre timp, spalam dovlecelul, apoi il dam pe razatoare. Il scurgem bine de...Citeste continuarea

Sandvis cu pastrama de vita

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Pregatim ingredientele. Taiem feliutele de castravete verde, castravete murat, ardei si ceapa. Taiem bagheta pe jumatate. Incingem o tigaie, apoi rumenim bagheta, la foc mic. Intre timp,...Citeste continuarea

Desert sufleu de branza cu capsuni

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu scarita marinata

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam si spalam toate legumele. Prazul si morcovii se taie rondele si se pun in oala. Adaugam ardeii taiati fasii, telina taiata cubulete. Punem uleiul peste legumme, adaugam varza...Citeste continuarea

Desert Tort Oreo, reteta delicioasa...

Postat de: Adele in Torturi

Cum se prepara Desert Tort Oreo, reteta delicioasa pentru aniversari in familie: E un tort care are nevoie de ceva timp, dar merita. Blatul: puteti incepe cu pregatirea blatului, pentru...Citeste continuarea

Desert briose cu frisca si ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Mixam ouale spuma cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul mixand in continuare, apoi frisca lichida, omogenizam bine.  Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam peste...Citeste continuarea

Piure in trei culori

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat. Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam...Citeste continuarea

Desert cozonac fara framantare

Postat de: aliliana in Dulciuri

Stafidele se pun la hidratat in suc de portocale si rahatul este portionat. Aluatul: faina cernuta se pune intr-un bol. Se adauga sare, drojdie si 4-5 linguri lapte caldut si lasam la dospit,...Citeste continuarea

Aperitiv chec

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Mixam ouale spuma, cu sarea si piperul. Adaugam untul topit, apoi smantana si faina amestecata cu praful de copt,mixand in continuare. Adaugam si cascavalul ras, ceapa verde si ardeiul...Citeste continuarea

Cum se face Sosul Alfredo pentru paste

Postat de: AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras

Pune untul la topit intr-o tigaie, la foc mic. Zdrobeste usturoiul si adauga-l deasupra.  In momentul in care usturoiul a devenit auriu, pune smantana de gatit si rade nucsoara pe...Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata si capsuni

Postat de: Alepaty in Torturi

Am facut blatul pentru inceput. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi am adaugat treptat zaharul, pana obtinem o bezea ferma. Se adauga si galbenusurile, le...Citeste continuarea

Fasole verde scazuta cu praz si marar

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Curatam prazul, il spalam si il taiem rondele. Il punem la sotat in ulei, adaugam apoi legumele congelate, calim impreuna cateva minute. Punem si fasolea verde, adaugam 1/4 cana apa,...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu capsuni

Postat de: oanapl in Prajituri

Separi albusurile de galbenusuri. Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare. Adaugi zaharul si mixezi pana cand spuma devine densa si lucioasa.   Separat, freci galbenusurile...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: oanapl in Porc

Pui apa, laptele si sarea intr-o oala, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, adaugi malaiul treptat si amesteci energic cu facaletul. Dupa ce mamaliga a fiert, o lasi sa se...Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu branza sarata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Amestecam branza rasa cu cele doua oua, zaharul si zaharul vanilat. Asezam aluatul decongelat pe o planseta. Decupam discuri de aluat cu ajutorul unui pahar. Asezam cate o lingurita din...Citeste continuarea

Macrou la gratar

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il curatam (taiem capul,coada), il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, adaugam sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, verdeturile tocate si amestecam...Citeste continuarea

Rulou de pui umplut servit cu legume

Postat de: nico15 in Pui

Pentru inceput, curatam ciupercile si le vom taia lamele fine, spalam, curatam ceapa si usturoiul si le taiem fin.  Punem o tigaie non aderenta si adaugam unt.  Adaugam ceapa,...Citeste continuarea

Cotlet si muschiulet de porc cu...

Postat de: nico15 in Porc

  Portionam carnea, saram si piperam, dupa care o vom trage in tigaie, in putin unt, cat sa i se schimbe culoarea, dupa care o scoatem din tigaie si o lasam in asteptare.   ...Citeste continuarea

Desert tort de iaurt cu rodie

Postat de: nico15 in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare, adaugand treptat zahar, trebuie sa fie ca o bezea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste acestea albusurile,...Citeste continuarea

Socata reteta bunicii, cu zahar...

Postat de: aliliana in Bauturi

Socata reteta bunicii Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.  Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea...Citeste continuarea

Legume la gratar

Postat de: nico15 in Vegan / Raw vegan

Taiem legumele rondele, se pot asezona, inainte de a se frige pe gratar, dar sfatul meu este sa le asezonati dupa, deoarece dovlecelul se inmoaie foarte repede. Punem putin ulei pe gratar si...Citeste continuarea

Desert prajitura de primavara

Postat de: aliliana in Prajituri

Blatul: Ouale intregi se mixeaza pentru inceput, cu un praf de sare, pana capata volum. Apoi se adauga zaharul, lingura cu lingura, pana la 15 linguri. Dupa fiecare lingura, se mixeaza foarte...Citeste continuarea

Chiftele frantuzesti

Postat de: sufletista in Pui

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol, batem ouale cu smantana, faina, adaugam peste carne,...Citeste continuarea

Schnitzel cu piure de cartofi si...

Postat de: nico15 in Pui

Pentru inceput, filetam puiul si scoatem pieptul de pui cu atentie, pregatim carnea pentru schnitzele, punem pieptul de pui dupa filetare intre doua folii de plastic si trecem la aplatizarea lui,...Citeste continuarea

Ciulama de dovlecel

Postat de: aliliana in Mancaruri de legume

Dovlecelul este spalat, curatat. Asemenea si ceapa. Se trec impreuna printr-un robot de bucatarie. Intr-o cratita, se pune uleiul de masline. Cand se incalzeste foarte bine, se adauga...Citeste continuarea

Aperitiv briose sarate

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată. Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie. Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu...Citeste continuarea

Limonada de ghimbir

Postat de: atelierul_de_retete in Bauturi

Intr-un recipient pentru lichide, se pune ghimbirul pasta, zaharul, lamaia taiata felii, plus sucul de la jumatatea de lamaie. Se adauga deasupra  1 litru de apa si se lasa o ora la frigider....Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu cirese

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și...Citeste continuarea

Aluat de pizza rapid si pizza Romana

Postat de: Bucataras in Pizza

Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa...Citeste continuarea

Rulou de pui servit cu galette de...

Postat de: nico15 in Pui

Pregatim pieptul de pui, il aplatizam. Punem feliile de bacon, asezam pieptul de pui. Ungem cu mustar Dijon, punem o bucata de crenwusti. Taiem julien ardeiul, morcovul si ceapa si asezam in...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: nico15 in Lasagna

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni

Postat de: nico15 in Torturi

Maruntim biscuitii, cu ajutorul robotului de bucatarie, topim untul si amestecam cele doua ingrediente. Acestea vor forma blatul prajiturii noastre. Luam o forma rotunda si punem amestecul din...Citeste continuarea

Salata de caracoles cu ton

Postat de: nico15 in Paste

Se pune apa la foc si se adauga sare, se lasa sa fiarba apa si se adauga pastele. Acestea vor creste cel putin de doua ori in volum. Fierbem pastele in conformitate cu indicatiile de pe pachet....Citeste continuarea

Desert tort diplomat

Postat de: Oana in Torturi

Blat :  Pune ouale intregi in vasul robotului, adauga un praf de sare, coaja de portocala si mixeaza-le impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Lasa-le un minut la viteza medie, apoi...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de: merisor67 in Pui

Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei,...Citeste continuarea

Crutoane aromate

Postat de: merisor67 in Piine

Tăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei...Citeste continuarea

Supa Azteca

Postat de: nico15 in Supe

Spalam si curatam legumele. Intr-o oala, punem la foc, in apa cu sare, puiul si lasam sa fiarba la foc potrivit. Taiem legumele potrivit si le vom sota in ulei (ceapa, ardei, morcov, telina),...Citeste continuarea

Casado sau mancarea omului casatorit

Postat de: nico15 in Pui

Punem fasolea la inmuiat peste seara, a doua zi, o punem la fiert, schimbam de trei ori apa, iar la final, langa fasole, adaugam legumele care in prealabil au fost calite in putin ulei, dupa cum...Citeste continuarea

Ceviche Tico de pescado (peste)

Postat de: nico15 in Peste

Taiem fileul de peste in cubulete potrivite, nu foarte mici, taiem ceapa rosie cubulete, stoarcem lamaile si adaugam juice-ul peste peste, acesta il va marina. Taiem fin ardeiul iute, daca este...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]