Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure

de RuxyRux in Dulciuri, 29 Iun 2017 | 4188 vizualizari

 

 Mai avem inghetata din aia alba? :)))) Suna bine nu-i asa? Asta inseamna ca i-a placut pofticiosului si nu poti decat sa te bucuri!
Va invit la desert delicios de vara( e anotimpul inghetatei asa ca zic sa profitam)!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte condensat( cel gros care curge ca mierea, va rog nu incercati sa il inlocuiti cu altceva, pastrati reteta pana ce faceti rost de el, se gaseste cu usurinta pe internet, in magazine nu stiu sa va spun exact.)
  • 300 ml frisca lichida naturala (neindulcita neaparat, altfel va iesi prea dulce)
  • 400 gr. (1 borcanel ) de crema de ciocolata alba vanilata ( eu am pus Nusco)
  • 1 cana de alune de padure crude (daca doriti, le puteti carameliza)
  • 250 gr. mascarpone
  • o forma de chec
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure:

Timpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte.

Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute, miscand usor pe flacara pana capata aroma. Racim alunele si le facem pudra la robot.

In bolul mare al mixerului, punem laptele condensat si crema de ciocolata si mixam un minut, adaugam frisca lichida si mixam inca un minut si mascarpone si mixam din nou un minut.

Punem si pudra de alune (jumatate din ea) si amestecam bine (puteti opri si pentru decor).

Tapetam cu folie de prospetime o forma de chec si turnam compozitia, apoi o punem la congelator, minim sase ore.

Rasturnam pe un platou, scoatem folia si o punem din nou in forma de chec unde o vom pastra pana se termina.

Scoatem forma taiem felia dorita si o decoram cu pudra de alune si bucati intregi. 

E minunata, cremoasa, delicioasa, asa cum ii sade bine unei inghetate de casa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert parfait de ciocolata alba si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

02.07.2017, 00:53

Arata bine si in poza Sunt sigura ca este delicioasa . Doar sa spui ca este facuta de tine si mananc cu incredere , legata la ochi )

oanapl 1

02.07.2017, 21:59

Ce bunatate! Trebuie sa o incerc si eu!

RuxyRux 1

05.07.2017, 18:35

Multumesc mult pentru incredere si apreciere, va imbratisez!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu alune si morcovi