Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 2 Iul 2017 | 3439 vizualizari

 

Este o mâncare delicioasă și ușor de preparat. Iar alături de acești cartofi gratinați, absolut delicioși, puteți pune, la mare rigoare și o pulpă de pui la tavă, dacă vi se pare că aveți nevoie de mai multă consistență...

 

INGREDIENTE

  • 4-6 cartofi
  • 50 grame telemea de vaci
  • 50 grame parmezan Delaco
  • 2-3 linguri de smântână
  • 1 ou
  • unt pentru a unge vasul
  • 1/4 varză
  • sare
  • 1-2 linguri oțet de vin
  • apă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza:

Se curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi.

Parmezanul și telemeaua se rad fin.

Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea.

Când cartofii au fiert, se scot din apă, se lasă puțin să se racorească, după care se taie felii și se pun în vasul de ceramică uns cu unt.

Peste telemeaua răzuită fin se pune un ou și smântâna, se amestecă bine compoziția și se toarnă uniform peste cartofi. La urmă, se presară parmezanul răzuit fin și se dă vasul la cuptor la foc potrivit, pentru 15-20 minute.

Între timp se curăță și se spală varza, se scurge bine de apă și se taie fideluță, după care se frământă cu puțină sare, se adaugă oțetul și puțină apă, ca să se marineze.

Când cartofii gratinați sunt rumeniți, se scot din cuptor și se servesc calzi, cu salată de varză. Cine vrea, poate asocia acestui fel de mâncare și o bucată de carne, gătită după cum îi place mai mult.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă la fiert.

2

Puteți fierbe cartofii în coajă, înainte de a-i felia și pune în vasul de ceramică, pentru a-i gratina.

3

Lăsață vasul în cuptor să se rumenească bine, pentru că așa sunt cartofii mai buni.

4

Nu este nevoie să puneți sare la cartofii gratinați, pentru că telemeaua de vaci este suficient de sărată.

5

În loc de parmezan, puteți folosi orice tip de cașcaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi gratinati cu salata de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

03.07.2017, 12:59

Merci, Dante!

miki_a 1

03.07.2017, 14:33

La așa deliciu nici nu cred că aș mai avea nevoie de o bucățică de carne!

RODIMUR 1

03.07.2017, 15:16

Da, Miki, asta este și părerea mea...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu branza la cuptor