Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa, eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta !
Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ...
Multumesc pentru reteta >:D<
Pentru blat:
Pentru umplutura:
Blat :
Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.
Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.
Umplutura:
Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine.
Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor.
Incheiem cu restul de aluat pentru blat.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute .
Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.
Optional, se poate presara zahar pudra!
Pofta buna !
1
Cantitatea de zahar de la umplutura poate varia in functie de gustul fiecaruia !
2
Tot la umplutura, Rodica a folosit si coaja rasa de la o lamaie !