Desert prajitura cu branza

de - Andreea - in Prajituri, 2 Iul 2017 | 2842 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa,  eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta ! 
Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ...
Multumesc pentru reteta >:D<
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina alba tip '00'
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba tip '00'
  • 1 plic vanilie
  • stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza:

Blat : 

Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. 

Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.

Umplutura: 

Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine. 

Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor. 

Incheiem cu restul de aluat pentru blat. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute . 

Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.

Optional, se poate presara zahar pudra! 

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar de la umplutura poate varia in functie de gustul fiecaruia !

2

Tot la umplutura, Rodica a folosit si coaja rasa de la o lamaie !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu portocale, nuci si stafide