Pizza Margherita

de Bucataras in Pizza, 28 Iun 2017 | 13569 vizualizari

 

Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina tip 000
  • 50 ml ulei de masline
  • 25 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 600 ml apa
  • 10 g zahar

Sos de rosii:

  • 150 g rosii decojite
  • sare
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc

Topping:

  • 300 - 350 g mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Margherita:

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.
2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie. 
3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 ore la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel, drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei. 
4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat. 
5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca. 
6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade sau la maximul cuptorului pe care il ai. Astfel, vei avea un aluat crocant dedesubt si nu risti sa ramana crud. 
7. Scoate tava, pune deasupra 350 g mozzarella si frunze de busuioc si reintrodu in cuptorul incalzit la 250 grade pentru 5-7 minute, in functie de cat de rumena o vrei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

dantes 1

30.06.2017, 11:19

Super!

Rahela Velicu 1

02.07.2017, 13:21

Buna!

Elena AlinaBuruga 1

24.08.2017, 22:26

La cât trebuie să stea blatul la odihnit te lași păgubaș

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si sunca