Desert prajitura cu mere si bezea

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2017 | 18580 vizualizari

 

Mie intotdeauna mi-a placut combinatia de mere si scortisoara, parca aduce a toamna, a ploaie si vreme rece. Ce-ar fi sa ne racorim si sa ne indulcim putin?

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 180 g zahar
  • 210 g faina
  • 2 lingurite praf de copt cu sofran
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 g zahar brun
  • 30 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara

Bezea:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si bezea:

Cel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere, pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si stropeste-le cu zeama de lamaie. Pune untul intr-o oala incapatoare, apoi adauga merele rase si zaharul brun, amesteca usor si lasa-le la foc potrivit pana scade toata zeama lasata. La final, adauga scortisoara si amesteca bine.

Lasa merele deoparte si pregateste blatul. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul. Adauga apoi uleiul si laptele, putin cate putin. Amesteca faina cu praful de copt si putina sare si incorporeaz-o in compozitie. La final, adauga si coaja rasa de lamaie. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, rastoarna compozitia pentru blat si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15 minute.

Intre timp, pregateste bezeaua. Mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi pune zaharul, putin cate putin, pana obtii o spuma lucioasa si ferma.

Scoate tava din cuptor, pune deasupra merele rase, apoi bezeaua si mai lasa prajitura la copt inca 10-15 minute, la 150 de grade C. Lasa prajitura sa se reaceasca inainte sa o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

rasfatata 1

24.03.2018, 08:25

Am facut si eu reteta aseara.Bezeaua mi-a iesit moale.Este normal,sau trebuia sa fie tare cand o scot de la cuptor?Multumesc!!

NicoletaBalaban 1

27.10.2018, 19:01

buna , am facut si eu astazi reteta , vreau sa va spun ca e bestiala , buuuuuna rau detot , gratie explicatiilor primite mi-a iesit exact ca in videoclip , prezentare de aceea vreau sa va trimit mii si milioane de multumiri , aluatul e fraged ,se topeste in gura , m-ai rar asa reteta de blat , a mai facut de pe internet ,prezentari pompoase si nu mi-a iesit , aluatul era tare si abia se putea manca , timp pierdut , ingrediente folosite , sunt fericita ca astazi a iesit extraordinar , e exact ce trebuie si e de vis ,...o sa o fac si de craciun sau revelion , sunt fana dvs infocata de acum inainte , numai retete de aici am sa incerc , sa va dea Dumnezeu sanatate si toate cele bune sa vi se indeplineasca toate dorintele , multumiri inca o data , nu am cuvinte sa va multumesc

-Licurici- 1

18.02.2020, 09:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mousse de mere