Facuta in deplasare la racoare.
Foile se lasa la dezghetat.
Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.
Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.
Se procedeaza la fel cu toate foile, punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.
Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).
Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.
Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.
Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).
Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.
Pofta Buna!