Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Salata de fasole verde cu maioneza...
Postat de: AdrianUdrea in SalateSe pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata....Citeste continuarea
Desert terina de clatite cu capsuni
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana...Citeste continuarea
Pui cu dovlecei en papillote
Postat de: madi_marin in PuiSe taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se pudrează cu sare şi piper. Carnea se frige...Citeste continuarea
Hamburger umplut
Postat de: AlexTeacher in VitaChiflele facute in casa sunt senzationale. Iata cum sa le prepari. Sfaramiteaza drojdia cu zaharul si dizolv-o in apa calduta si las-o la cald, pana observi ca se formeaza bule deasupra....Citeste continuarea
Cirese pentru iarna
Postat de: sufletista in ConserveIntr-un vas, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se dizolva si se ingroasa ca un sirop, adaugam scortisoara, zeama de lamaie si amestecam bine. In borcane spalate si sterilizate,...Citeste continuarea
Desert prajitura pufoasa cu visine
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si...Citeste continuarea
Desert chec in 3 culori
Postat de: sufletista in PrajituriMixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine;...Citeste continuarea
Desert prajitura delicioasa zmeura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: sufletista in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un...Citeste continuarea
Compot de caise
Postat de: Bunica in Sirop / CompotÎntr-o cartiță de 1 l pune apa la fiert. Adaugă zahărul cănd apa clocotește. Lasă la fiert până la topirea zahărului. Spală caisele, rupe-le în jumătăți,...Citeste continuarea
Inghetata cu banane si mascarpone
Postat de: Bunica in DulciuriPentru început, ia o cratiță cu fund dublu în care pui zahărul și gălbenușurile. Pune cratița pe foc, având grijă să amesteci întruna pentru a nu se prinde....Citeste continuarea
Clatite cu branza si fructe
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa...Citeste continuarea
Compot de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in...Citeste continuarea
Mic dejun satios
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAm pus baconul tăiat felii subțiri într-o tigie antiaderentă, lăsându-l pe foc 3-4 minute. Între timp, am bătut ouăle cu ajutorul unei furculițe, apoi le-am amestecat...Citeste continuarea
Nectar de capsuni
Postat de: sufletista in Sirop / CompotIntr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat...Citeste continuarea
Inghetata cu ciocolata alba si caise
Postat de: Bunica in Dulciuri200 ml smântână frișcă se pun pe foc, într-un vas cu fundul dublu. Când smântâna este la punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în bucăți,...Citeste continuarea
Dulceata de visine
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemAlegeți vișine întregi, tari, proaspete și fără pete. Spălați-le în două-trei ape, lăsați-le puțin la scurs și apoi scoateți-le sâmburii, având grijă să nu...Citeste continuarea
Desert tort cu fructe de sezon
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Separat, se amesteca faina, nuca de cocos si praful de copt. Se toarna...Citeste continuarea
Aperitiv cartofi gratinati cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe curăță cartofii, se spală și se pun la fiert, întregi. Parmezanul și telemeaua se rad fin. Se unge cu unt un vas din ceramică în care se va face mâncarea....Citeste continuarea
Desert prajitura cu branza
Postat de: caroline in PrajituriBlat : Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt....Citeste continuarea
Pastai semifierte pentru iarna
Postat de: RODIMUR in ConserveSe aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari. Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare,...Citeste continuarea
Paine irlandeza
Postat de: Anett in PiineAmestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit. Introducem amestecul intr-un vas termorezistent...Citeste continuarea
Desert budinca Duo cu biscuiti si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriIntr-un bol adanc, punem praful de budinca, 2 linguri de zahar si 4 linguri de lapte din cei 500 de ml de care avem nevoie. Cu un tel amestecam aceste ingrediente. Restul de lapte se pune la...Citeste continuarea
Salata verde cu pui si naut
Postat de: CameliaComan in SalateSpalam salata, o rupem in bucati potrivite, apoi o punem intr-un bol. Spalam legumele, apoi taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Le adaugam peste...Citeste continuarea
Desert tort trio cu zmeura,...
Postat de: oanapl in TorturiTopesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii intr-un blender, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti...Citeste continuarea
Balmos cu salata de castraveti
Postat de: mihaelar63 in Mancare copiiJintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel. Atentie -...Citeste continuarea
Suc de pepene, zmeura si menta
Postat de: madi_marin in BauturiCuburile de pepene cu tot cu sâmburi, zmeura şi menta se mixează la blender. Se strecoară sucul prin strecurătoarea de făină, apoi se amestecă cu miere după gust şi gheaţă....Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata ciupercile de pielita .Le trecem apoi sub un jet de apa rece si separam palarioarele de picioruse. Piciorusele ciupercilor le tocam marunt. Morcovul il curatam,il...Citeste continuarea
Desert prajitura chinezeasca
Postat de: RODIMUR in PrajituriSe mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate. Se bat spumă cele 6 albușuri, se...Citeste continuarea
Desert prajitura Krem a la Krem
Postat de: deyutzky in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste. Adaugam galbenusurile pe rand si...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si stafide
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata
Postat de: Alepaty in DulciuriNu mi-au iesit atat de frumoase briosele ca ale Cameliei, dar important e ca au disparut repede de pe farfurie. Se amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, praful de copt, zaharul....Citeste continuarea
Salata cu naut, peste si legume
Postat de: CameliaComan in SalateSpalam legumele. Taiem rosiile in cubulete, ardeiul copt in fasii, castravetii si ceapa in rondele. Indepartam cojitele de pe naut. Adaugam toate aceste ingrediente intr-un bol. La final,...Citeste continuarea
Desert tarta cu cocos si ciocolata...
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare. Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu...Citeste continuarea
Salata cu fasole alba, rosie, naut...
Postat de: panacris in SalateMix-ul de fasole din conservă se strecoară de lichidul din conservă, apoi se trece rapid sub un jet de apă rece, apoi se răstoarnă într-un bol încăpător. Ceapa și...Citeste continuarea
Desert parfait de ciocolata alba si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTimpul de preparare este scurt, insa asteptarea face diferenta, va trebui sa stea o zi intreaga la congelator sau peste noapte. Intr-o tigaie, punem alunele si le tinem pe foc mic 3 minute,...Citeste continuarea
Desert briose cu bombonele colorate...
Postat de: oanapl in PrajituriPui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare...Citeste continuarea
Desert prajitura muzicala
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu folie alimentara. Biscuitii i-am maruntit cu robotul de bucatarie si i-am pus intr-un castron incapator, am adaugat nuca macinata...Citeste continuarea
Supa de pui cu galuste, reteta ca...
Postat de: Oana in SupeCum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...Citeste continuarea
Desert placinta cu branza si stafide
Postat de: Oana in PrajituriPentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: Oana in PrajituriCel mai bine este sa incepi cu umplutura de mere , pentru ca dureaza putin mai mult. Curata merele si pune-le in bolul apa rece si zeama de lamaie, ca sa nu oxideze. Da-le apoi pe razatoare si...Citeste continuarea
Mancare de mazare de post
Postat de: AlexTeacher in Mancaruri de postPune mazarea la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intre timp taie ambele tipuri de ceapa cuburi, respectiv rondele potrivite, morcovii cuburi mai mici si ardeii cuburi mai maricele –...Citeste continuarea
Aripi de curcan, marinate cu vegeta...
Postat de: licurici_lra in CurcanPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste aripile de curcan. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Cartofii se taie...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: amalia01 in CiorbeIn apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic....Citeste continuarea
Desert inghetata cu ciocolata,...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntai de toate, spalam ciresele, le scoatem samburii si coditele, le rupem in jumatati. Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin. Adaugam crema de branza, zaharul pudra, vanilia si le...Citeste continuarea
Pizza Margherita
Postat de: Bucataras in Pizza1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...Citeste continuarea
Desert prajitura cu caise
Postat de: caroline in PrajituriPunem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) impreuna cu zaharul si un varf de sare. Mixam pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi ouale, mixand bine dupa fiecare. Separat,...Citeste continuarea
Bors de salata verde
Postat de: amalia01 in CiorbeSalata o alegi frunze, o speli sub jet de apa rece si o tai fasii. Slaninuta o tai felii si o pui sa se prajeasca putin in oala in care prepari borsul. Cand este prajita, adaugi faina si...Citeste continuarea
Frigarui picante de pui
Postat de: licurici_lra in PuiPlicul cu condimentul lichid se agita bine, apoi se toarna peste muschiuletul de pui. Carnea se lasa la marinat in frigider, 30 min. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa se taie in 4,...Citeste continuarea
Pastrav cu frigarui de legume
Postat de: Constelatialeu in PastravMai intai, mergem si ''pescuim'' pastravul din bazinul de la piata, apoi il curatam crestandu-l pe burta, il spalam bine si-l stergem cu un servetel, apoi ii presaram sare si piper. Apoi ne...Citeste continuarea