Ciorba de fasole boabe noi - in parga

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Aug 2017 | 10909 vizualizari

 

   Boabele de fasole noi, inca necoapte, ne-uscate este pe placul meu. Pe aici se mai numeste fasole in parga. Atat de mult imi place incat oparesc boabe de fasole in parga si le pastrez la congelator pentru iarna. Este mult mai usoar pentru digestie, decat fasolea boabe uscata.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 maini sanatoase de fasole boabe in parga
  • 2 morcovi
  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa alba
  • 1 radacina patrunjel 1 ardei iute galben -rotund
  • 1 frunza dafin
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 inflorescenta marar uscat
  • 1 lingura pasta ardei Kapia cu telina -productie proprie
  • 3 tulpini leustean verde
  • 500 gr costita afumata - de casa
  • patrunjel verde
  • sare -facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe noi - in parga:

  1. Costita afumata se portioneaza si se fierbe 15 minute. Aruncati apoi aceasta apa.
  2. Spalati fasolea boabe si scurgeti de lichid.
  3. Spalati, curatati si iar spalati legumele folosite.
  4. Spalati ierburile aromatice.
  5. Feliati rondele subtiri morcovul si patrunjelul radacina.
  6. Tocati marunt ceapa si ardeiul verde.
  7. Taiati in doua ardeiul iute. Nu marunt pentru ca se va scoate la sfarsitul prepararii din ciorba sa nu-i dea un gust prea iute.
  8. Se pune intr-o oala incapatoare fasolea, costita, ceapa, patrunjelul, ardeii, ardeiul iute, pasta de ardei, foaia de dafin si ierburile aromatice.
  9. Se toarna in oala astfel pregatita apa sa acopere generos toate ingredientele.
  10. Eu am folosit oala sub presiune si am fiert timp de o ora, respectand instructiunile de folosire ale oalei.
  11. Se scoate dupa putina racire capacul si se adauga rosiile tocate marunt.
  12. Mai fierbeti 10 minute si scoateti din ciorba foaia de dafin, ardeiul iute si crengutele de ierburi.
  13. Atentie ! Costita afumata contine sare suficienta si nu ar trebui sa mai sarati. Gustati si sarati doar daca este nevoie.
  14. Presarati patrunjel verde pentru nota de prospetime.
  15. Am servit ciorba de fasole in parga insotita de ceapa rosie si ardei iute.
  16. Doritorii pot adauga si smantana la servire.

               Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Fasolea boabe in parga este mai usoara pentru digestie, evitati balonarea.

2

Atentie ardeiul iute galben si rotund este foarte iute, eu l-am scos din ciorba la sfarsitul prepararii.

3

Atentie ! Costita afumata contine sare suficienta si nu ar trebui sa mai sarati. Gustati si sarati doar daca este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe noi - in parga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare