Papricas de pui

de oanapl in Pui, 7 Aug 2017 | 9621 vizualizari

 

Am văzut această rețetă la Madi și la Merișor și am împrumutat de la fiecare câteva idei și a ieșit un papricaș delicios. Vă invit și pe voi la o porție! ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept / pulpe de pui (dezosate)
  • 2 cepe uscate
  • 1 conservă de roşii
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 lingură boia dulce
  • 3 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • 1 lingură făină
  • pătrunjel proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.
În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii copţi tăiați fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea. Torni compoziția într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute.
Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o ciulama mai groasă.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la cuptor, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

11.08.2017, 17:07

Bun!

oanapl 1

11.08.2017, 17:39

Vă mulțumesc de aprecieri!
Te servesc cu drag Rocsi, când mai fac!

Sidy 1

18.09.2020, 13:03

Arata intr-un mare fel ! Multumesc pentru idee...stiu ce fac maine de mancare !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Happy Wok