Iata o reteta simpla si delicioasa. Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille.
Va recomand sa-l faceti o zi inainte, aceasta garnitura este si mai buna cand este reincalzita.
Iarna deschid un borcan pregatit vara - vezi aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/muschiulet-de-porc-cu-rosii-si-ghiveci.html
Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul.
Puneti sare si piper peste carne.
Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2. Rumeniti-l bine pe toate părțile.
Se dizolvă pudra de vițel într-un pahar mic de apă.
Se toarna în tigaie împreună pulpa de rosii si ghiveciul de legume.
Puneti foaia de dafin, cimbrul, caisele uscate, sare si piper.
Acoperiti si se lasa sa fiarba timp de 25-30 minute.
După acest timp, am scos și pretăiat in portii muschiuletul.
Reduceti sosul ramas in tigaie, verificati de sare si piper și așezați feliile de muschiulet deasupra.
Acoperiti si gatiti timp de 5 minute.
Decorati cu patrunjel tocat si serviti.
Va place muschiuletul de porc? Vezi aici alte rețete.
Pofta Buna!