Desert tort 20 de ani

de Constelatialeu in Torturi, 9 Aug 2017 | 3964 vizualizari

 

In urma cu 20 de ani am adus pe lume un pui mic de leut, radea cu gura pana la urechi, clar era al meu......imi amintesc si acum ca din toti copii din salon el era singurul care radea intr-o mare de urlete......La multi ani, Cristian !

 

INGREDIENTE

  • 22 de piscoturi
  • 6 biscuiti Viva pentru cafea
  • 200 g ciocolata Tiramisu Schogetten
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 3 pliculete de ness+ apa
  • frisca naturala pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 20 de ani:

Intr-un vas de inox, am pus ciocolata si frisca lichida, apoi pe baie de aburi, am topit ciocolata, amestecam continuu pana se topeste, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece 1 ora, apoi se mixeaza bine si se adauga mascarpone, se omogenizeaza.

Trecem la partea de asamblat. Nessul il diluam cu apa rece si inmuiem piscoturile, doar se scufundam putin, ele absorb foarte repede lichidul.

Pe un platou, asezam un rand de piscoturi, adica 10, apoi cu ajutorul unui posh, ornam cu crema, asezam stratul al doilea de 10 piscoturi, ornam cu crema, deasupra, pe mijloc asezam biscuitii inmuiati in ness si inca 2 piscoturi, decoram cu frisca, cum avem inspiratie....nu prea am avut ...ca intrasem in travaliu....:))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 20 de ani" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Brad de Craciun"