Desert gem de caise si piersici

de Oana in Dulceata / Gem, 7 Aug 2017 | 2747 vizualizari

 

Un gem aromat si delicat!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise fara samburi
  • 1 kg piersici fara samburi
  • 600 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gem de caise si piersici:

Spala fructele si scoate-le samburii, apoi cantareste-le.
Taie piersicile cuburi, iar caisele in jumatati sau sferturi, daca sunt mai mari. Stropeste-le cu zeama de lamaie.
Pune fructele intr-o oala incapatoare, cu fund dublu, alternand cu straturi de zahar.
Lasa-le sa stea cateva ore, sa isi lase zeama, apoi pune oala pe foc potrivit si lasa sa fiarba.

Cand incepe sa faca spuma, adun-o cu o spumiera si apoi amesteca din cand in cand, sa nu se lipeasca, mai ales cand gemul incepe sa se ingroase.

Verifica pe o farfurie daca s-a ingrosat, picurand zeama. Daca bobita sta ferma, fara sa curga, inseamna ca este gata.
Pune gemul in borcanele sterilizate si inchide capacele, apoi intoarce-le cu capacul in jos, acopera-le cu un prosop de bucatarie si lasa-le sa se raceasca. Muta-le apoi in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gem de caise si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise