Pentru o masa satioasa de pranz, am pregatit omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval, alaturi de salata de ardei copti.
Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai usor.
Se lasa la racit.
Se curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub jet de apa, pentru ca isi pierd din aroma. Se ruleaza fasiile pachetele si se aranjeaza intr-un castronel, se adauga sare, otet si apa.
Se sparg toate ouale intr-un vas, se bat cu putina sare, se amesteca cu salamul (sau sunca daca aveti) taiat bucatele, verdeata maruntita si cascavalul ras. Se toarna cu polonicul intr-o tigaie antiaderenta din oua, pregatindu-le sub forma de clatite. Mie, 6 oua imi ajung pentru 4 clatite.
Sugestie de servire:
Mie imi place omleta alaturi de salata de ardei copti.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/omleta-cu-salam-sasesc-verdeata-si.html