Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos

de - Andreea - in Prajituri, 7 Aug 2017 | 8829 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de la Ina ...O prajitura ce se face repede si se mananca la fel de  repede :) ...Multumesc Ina >:D<

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 8 albusuri de ou
  • 8 linguri cu zahar
  • 14 linguri cu fulgi de cocos
  • 2 linguri cu faina alba tip '00'
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 compot de ananas
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • fulgi de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos:

Incepem prin prepararea blatului.

Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.

Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima.

La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland usor pe intreaga suprafata .

Punem tava in cuptorul incins in prealabil, la 170 grade C, pana ce blatul devine usor auriu.

Cand blatul este gata, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si il lasam sa se racoreasca inapoi in tava.

Intre timp preparam crema : 

Ananasul il scoatem din cutie si il taiem cuburi mici.

Zeama de la compot o amestecam cu zaharul vanilat si o adaugam la cuburile de ananas.

Separat, mixam frisca lichida pana ce se intareste bine. Adaugam la frisca ananasul putin cate putin, amestecand usor. 

Intindem crema obtinuta peste blat si decoram intreaga suprafata cu fulgi de cocos. 

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. 

Pofta buna !

 

 

TIPS-URI

1

Ina a folosit la crema si un plic de gelatina, insa eu cum nu suport gelatina, am evitat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute