Reteta am preluat-o de la Ina ...O prajitura ce se face repede si se mananca la fel de repede :) ...Multumesc Ina >:D<
Pentru blat :
Pentru crema:
Incepem prin prepararea blatului.
Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima.
La final, adaugam faina amestecand insa de sus in jos, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland usor pe intreaga suprafata .
Punem tava in cuptorul incins in prealabil, la 170 grade C, pana ce blatul devine usor auriu.
Cand blatul este gata, il scoatem din tava, indepartam hartia de copt si il lasam sa se racoreasca inapoi in tava.
Intre timp preparam crema :
Ananasul il scoatem din cutie si il taiem cuburi mici.
Zeama de la compot o amestecam cu zaharul vanilat si o adaugam la cuburile de ananas.
Separat, mixam frisca lichida pana ce se intareste bine. Adaugam la frisca ananasul putin cate putin, amestecand usor.
Intindem crema obtinuta peste blat si decoram intreaga suprafata cu fulgi de cocos.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna !
1
Ina a folosit la crema si un plic de gelatina, insa eu cum nu suport gelatina, am evitat :)