Dovlecei cu branza de burduf la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 9 Aug 2017 | 5194 vizualizari

 

Este vremea dovleceilor şi pe net e inflaţie de reţete cu dovlecei. Aşa că m-am gândit să intru şi eu în rând cu lumea...
Pentru că-mi place foarte mult brânza grasă de burduf, am făcut această reţetă, dar cui nu-i place, o poate înlocui cu telemeaua.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mediu
  • 100-150 grame brânză de burduf
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • unt pentru uns tava
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu branza de burduf la cuptor:

Se spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt.

Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf.

Se bat bine cele două ouă şi li se adaugă două linguri de smântână, uniformizându-se bine compoziţia.

Se presară numai puţin piper peste rondelele de dovlecel, după care se toarnă amestecul de smântână şi ouă.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit şi când mâncarea s-a rumenit frumos, se scoate şi se serveşte caldă.

 

TIPS-URI

1

Pentru că brânza de burduf este suficient de sărată, nu este nevoie de sare.

2

Poate fi servită cu un pireu de cartofi, la rigoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu branza de burduf la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

oanapl 1

12.08.2017, 17:13

Delicios! L-am trecut la favorite! De mult n-am mai mâncat brânză de burduf. Cred că merge foarte bine cu dovlecei!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Mulțumesc frumos, Miki!

RODIMUR 1

12.08.2017, 18:25

Da, Oana, este o mâncare foarte bună, dovleveii cu brânza de burduf!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]