Sparanghel pane

de Catalina L in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 5665 vizualizari

 


Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"?
Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei.
În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud.
Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale.
Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata.
Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g sparanghel alb IGP de Landes
  • 2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
  • 2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 ou
  • 60 g de pesmet
  • 50 g de unt
  • sare, piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel pane:

Curatam sparanghelul cu ajutorul unei ustensile pentru curatat legume.

Taiem 1 cm din baza si incepem curatarea de la 4 cm de varf spre baza. 

Clatiti-l sub jet de apa rece si puneti-l la fiert in apa fierbinte cu sare, timp de 15 minute. Scurgeti si dati deoparte.

Preaparati sosul vinaigrette : amestecati cu un tel, o lingura de mustar cu otetul alb si otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper.

Bateti oul intr-un bol cu o lingura de mustar si adaugati 2 linguri de apa calduta.

Puneti sare si piper si turnati intr-o farfurie un pic adanca.

Puneti pesmetul intr-o alta farfurie.

Rulati sparanghelul in ou si apoi in pesmet.

Incalziti untul si prajiti sparanghelul timp de 5 minute.

Serviti-l fierbinte cu sosul vinaigrette.

Este fin si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel pane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zucchini pane