Desert tarta cu branza de vaci Duet

de cristina1985 in Prajituri, 7 Aug 2017 | 2299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 80 g unt
  • 140 g faina
  • 40 g zahar pudra
  • 50 g smantana ( 20 % grasime)
  • coaja de la o lamaie
  • praf de copt
  • Umplutura:
  • 4 oua
  • 800 g branza de vaci
  • 30 g mac
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 35 g amidon
  • 170 g zahar
  • coaja de la 2 portocale (mari)
  • Glazura:
  • 40 g unt
  • 80 g ciocolata amaruie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu branza de vaci Duet:

Blatul: cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare.

Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica bordura. Intepati de cateva ori cu furculita si introduceti la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200o C, timp de 15 minute (foc mic).

Umplutura: Se amesteca branza cu zaharul tos si cel vanilinat, ouale, amidonul si impartiti umplutura in 2 parti egale. In una se pune mac macinat, iar in cealalta coaja de portocala.

Se pune peste aluat amestecul de branza cu mac, iar deasupra cel cu portocala. Se mai  tine la cuptor 45-50 minute, la 160o C. Eu am tinut 45 minute. Stingeti focul si lasati tarta sa se raceasca cu usa cuptorului deschisa, timp de 15 minute.

Glazura: Se topeste pe baie de aburi untul cu ciocolata.

Se raceste tarta, punand oala intr-un alt vas mai mare, umplut cu apa rece. Cand s-a racit, se pune glazura si se tine la frigider 3-4 ore. Eu nu am avut rabdare si am taiat mai repede tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu branza de vaci Duet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu afine