Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pilaf din orez si bulgur cu snitele...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: caroline in TorturiUntul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici....Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza,...
Postat de: oanapl in PrajituriTai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii. Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul...Citeste continuarea
Paste la cuptor
Postat de: caroline in FarfallePunem cateva linguri cu ulei intr-o tigaie, impreuna cu cubul de ceapa si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam apoi ciupercile bine scurse de ulei, tonul maruntit, porumbul scurs bine...Citeste continuarea
Salata de vinete egipteana / Baba...
Postat de: ctlina in SalateCuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu unt de arahide /...
Postat de: ctlina in DulciuriAmestecati faina, zaharul, praful de copt si untul de arahide. Adaugati treptat uleiul si amestecati pentru a forma un aluat. Formati bile, puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt,...Citeste continuarea
Aperitiv tajina tunisiana cu pui si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti. Adaugati puiul taiat bucatele. Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana...Citeste continuarea
Aperitiv frittata cu fidea
Postat de: abetina in Aperitive / GarnituriSe mixeaza ouale intr-un bol, peste oua se adauga ardeii grasi tocati, kaizerul taiat cuburi, mozzarella data prin razatoare, smantana, ceapa tocata julien, plicul de fidea maruntit, dovlecelul...Citeste continuarea
Desert cheesecake inimos cu sos de...
Postat de: Ela68 in Torturi1. Preincalzim cuptorul la 150 grade Celsius. Amestecam biscuitii macinati in blender cu untul topit si racit, ii punem intr-o forma cu diametrul de 22 cm si presam bine compozitia pana rezulta...Citeste continuarea
Desert tort din quinoa si crema de...
Postat de: cristina1985 in Vegan / Raw veganBlat: Se inmoaie quinoa in apa (la temperatura camerei), timp de 15 minute. Curmalele se curata de samburi si apoi le cantariti; se taie mai marunt. Se pun in blender quinoa scursa, curmalele...Citeste continuarea
Spaghete negre cu creveti in sos de...
Postat de: gospodariu in SpaghetePunem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare. Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati. Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de...Citeste continuarea
Spaghetti al Nero di Seppia e...
Postat de: gospodariu in SpaghetePunem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu porc, masline...
Postat de: ancutsa in PorcSe rumeneste bine carnea de porc, taiata bucatele mici, in putin ulei incins. Se scoate carnea pe o farfurioara si, in grasimea ramasa, se caleste ceapa si morcovul dat prin razatoarea...Citeste continuarea
Desert pandispan cu lapte fierbinte...
Postat de: eumimi in PrajituriMai intai, mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se ingroasa ca maioneza si zaharul este topit. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu scoase de la frigider. Adaugam...Citeste continuarea
Desert tort in straturi
Postat de: merisor67 in TorturiPentru foi, amestecăm ouăle cu sarea până se spumează, adăugăm coniacul, oțetul și apa și amestecăm din nou până se omogenizează compoziția. Cernem făina într-un...Citeste continuarea
Desert guguluf din albusuri de ou...
Postat de: iri_love in PrajituriSe iau cele 6 albușuri, se adaugă în ele praful de sare și se bat cu un mixer până se formează o spumă, după care se adăuga zahărul, lingură cu lingură și se mixează...Citeste continuarea
Paste la cuptor cu piept de pui si...
Postat de: oanapl in PennePrepari pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Tai cubulețe pieptul de pui spălat și îl călești în uleiul de măsline. După ce carnea de pui își schimbă culoarea,...Citeste continuarea
Crochete din piept de pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb...Citeste continuarea
Ciorba de vara cu dovlecel
Postat de: mirela0911 in CiorbeSe curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o oala de 3 litri, se pune uleiul si se caleste morcovul. Se...Citeste continuarea
Orez prajit
Postat de: caroline in PuiIncepem prin a prepara orezul. Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem...Citeste continuarea
Desert gem de piersici cu pepene...
Postat de: mirela0911 in Dulceata / GemPiersicile se spala si se decojesc, apoi se taie in cubulete. Cantitatea de 800 g piersici este dupa curatare si fara samburi. Daca aveti norocul sa prindeti un pepene dulce si aromat este...Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata
Postat de: Meea in PizzaPregătim aluatul pentru pizza. YAAY! Punem făina într-un vas, lăsând un cuibușor în mijloc. Umplem...Citeste continuarea
Desert negresa
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriIntr-un bol, amestecam cu un tel toate ingredientele uscate (faina, zaharul, sarea, praful de copt, cacaua). Apoi vom amesteca cu o furculita, apa, ouale, margarina topita si esenta de vanilie...Citeste continuarea
Taitei de casa
Postat de: ancutsa in PasteIntr-un castron, se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara putina sare si se amesteca bine. Se intinde coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe...Citeste continuarea
Aperitiv omleta cu salam sasesc,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri de vinete cu crema...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam vinetele, le taiem cotorul si le feliem pe lungime. Presaram putina sare peste ele si le lasam la scurs 15 minute. Le ungem cu o lingura de ulei de masline si le punem pe gratar, pe rand,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu coacaze rosii
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai, tapetam o tava cu hartie de copt ( 36/24 cm), asezam coacazele pe fundul tavii si presaram cele 2 linguri de zahar brun, apoi ne apucam sa pregatim compozitia. Mixam foarte bine...Citeste continuarea
Desert briose din galbenusuri si...
Postat de: iri_love in DulciuriGălbenușurile se amesteca impreuna cu zahărul, cu un mixer, până se topește zahărul și se formează o pastă cremoasă. Peste aceasta se va adăuga, rand pe rand: uleiul, apoi...Citeste continuarea
Desert prajitura cu morcovi
Postat de: oanapl in PrajituriDai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si...Citeste continuarea
Aperitiv mini-gugulufi cu ciuperci
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriFreci ouale cu uleiul si iaurtul, condimentezi cu sare si piper, apoi adaugi faina cernuta cu praful de copt si omogenizezi. La final, adaugi ciupercile taiate si patrunjelul tocat fin....Citeste continuarea
Pui cu masline si lamaie
Postat de: eumimi in PuiMai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam...Citeste continuarea
Smoothie revigorant cu fructe de...
Postat de: oanapl in Love SmoothiesPui fructele de goji în apă pentru a se hidrata timp de 30 de minute. Între timp, te ocupi de primul strat de smoothie. Pentru smoothie-ul de afine: tai avocado în cubulețe...Citeste continuarea
Barcute din dovlecei, umplute cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe alege, se spală, se zvântă mărarul şi se taie fin. Se fierbe tare un ou. Se amestecă brânza dulce de vaci cu untul moale, mărarul tăiat fin, sare (după gust) şi oul...Citeste continuarea
Desert tort cu biscuiti, crema de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem...Citeste continuarea
Dovlecei cu branza de burduf la cuptor
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeSe spală şi se curăţă dovlecelul de coajă, după care se taie rondele şi se pune într-o tavă unsă cu unt. Peste rondelele de dovlecel se pune brânza de burduf. Se bat...Citeste continuarea
Bautura racoritoare cu pepene rosu
Postat de: mitinita in BauturiPepenele rosu se taie in cuburi si se curata de samburi. Cuburile de pepene se pun la congelat. Dupa ce s-au congelat, se pun in blenderul Oster, impreuna cu suc de lamaie, menta si apa....Citeste continuarea
Desert tort 20 de ani
Postat de: Constelatialeu in TorturiIntr-un vas de inox, am pus ciocolata si frisca lichida, apoi pe baie de aburi, am topit ciocolata, amestecam continuu pana se topeste, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece 1...Citeste continuarea
Pulpa de miel la cuptor
Postat de: Dea_Dea in OaieCarnea se spala si se cresteaza. In crestaturi, se pun felii de usturoi. Se unge carnea cu ulei si se condimenteaza cu toate condimentele, la final, adaugam otetul amestecat cu apa in tava in care...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu vanilie si...
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Rupem biscuitii intr-un bol. In alt bol, punem untul la topit la microunde, 10-20 sec. Turnam untul peste biscuiti si amestecam bine. Punem compozitia intr-o tava de 20-22 cm...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu carnaciori (la...
Postat de: oanapl in Mancare copiiCureti cartofii, ii tai felii si ii pui la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti pe jumatate, opresti focul si scurgi apa. Tai carnaciorii felii. Mixezi ouale cu smantana si laptele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu piersici si...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli piersicile bine, le usuci și le tai in felii subtiri. Amesteci brânza cu ouăle, zahărul și cu grișul. Bați ouăle cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zahărul...Citeste continuarea
Ciuperci umplute, la cuptor
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala rapid sub un jet de apa rece, apoi se pun la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Slanina (cata doriti) se taie bucatele mici sau mai mari (dupa preferinte)...Citeste continuarea
Papricas de pui
Postat de: oanapl in PuiTai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron. În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ananas si fulgi...
Postat de: caroline in PrajituriIncepem prin prepararea blatului. Intr-un bol, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam apoi pe rand, zaharul si fulgii de cocos, mixand la viteza maxima. La final, adaugam...Citeste continuarea
Paste cu sparanghel
Postat de: caroline in PasteIncepem prin a pune o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj ( in functie de tipul de paste ales)....Citeste continuarea
Kapsalon (Shaworma la tigaie in...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe taie carnea de porc fasii. Se amesteca toate ingredientele pentru marinada, se adauga peste carnea de porc si se lasa cel putin 2 ore la marinat. Se preincalzeste cuptorul la 200 de...Citeste continuarea
Desert la rece cu piscoturi si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe tapeteaza o tava cu folie alimentara. Dimensiunea tavii folosite a fost de 23 x 30 cm. Se prepara un suc din 250 ml apa si sirop de mure dupa gust. Gelatina se pune la inmuiat conform...Citeste continuarea
Desert briose cu ciocolata si ness
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriIntr-un bol de inox punem ciocolata rupta bucatele si untul. Transferam bolul pe baie de aburi, amestecam continuu pana ce, cele doua sunt topite si bine incorporate. Luam bolul de pe foc....Citeste continuarea
Chifle din faina integrala
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se pun cele doua tipuri de faina, sarea si drojdia uscata. Se amesteca bine, apoi se toarna uleiul si apa calduta, amestecand pana se poate framanta. Se rastoarna pe masa de lucru...Citeste continuarea
Desert tarta cu branza de vaci Duet
Postat de: cristina1985 in PrajituriBlatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare....Citeste continuarea