Desert tort Anca

de Ancutsa in Torturi, 17 Sep 2017 | 2768 vizualizari

 

Pentru onomastica mea, saptamana trecuta, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri nucă
  • un praf de copt,
  • un vârf linguriţă sare
  • pentru crema de brânză:
  • 250 g cremă mascarpone
  • 150 g frişcă lichidă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 linguriţă cafea măcinată
  • 1 pliculeţ ness
  • pentru crema ganache:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g frişcă lichidă
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă
  • 1 linguriţă esenţă rom
  • 3 linguri zahăr
  • pentru ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă de brânză
  • Nucă rumenită şi măcinată
  • Struguri albi
  • Flori de zahăr
  • Zahăr colorat
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Anca:

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină.

Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă, pe foaie de copt. Se coace la foc mic 30 de minute sau până se rumeneşte. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom şi se lasă la răcit.

 Pentru crema de brânză, se bate frişca lichidă, dar nu prea tare, apoi se încorporează în crema mascarpone, se adaugă şi zahărul, cafeaua şi nessul şi se amestecă uşor cu o spatulă.

 Pentru crema ganache, se încălzeşte pe foc mic frişca lichidă, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă bine să se topească. Se lasă la răcit, apoi se amestecă aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca, până devine consistentă. Dacă vi se pare prea dulce, se poate adăuga şi o lingură cu nucă.

 Se taie tortul în două foi, se umple cu jumătate din crema de brânză, se adaugă crema ganache, se presară încă o lingură cu nucă, boabe de struguri tăiate în jumătăţi şi despieliţate, apoi se adaugă capacul tortului. Se îmbracă în crema de brânză rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, boabe de struguri, floricele de zahăr şi zahăr colorat.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/tort-anca-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Anca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu vanilie si nuci