Ardei copti cu smantana

de oanapl in Mancaruri de legume, 18 Sep 2017 | 10309 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă mi-a făcut cu ochiul la Alice Ciobanu. Trebuie neapărat să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei capia
  • sare
  • 200 g smântână grasă
  • 50 ml lapte rece
  • 1 linguriță făină
  • 30 g unt
  • pătrunjel verde
  • piper alb proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti cu smantana:

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late.
Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină. Amestecând continuu încorporezi laptele rece. Imediat ce s-a îngroșat, tragi de pe foc și încorporezi smântâna. Adaugi fâșiile de ardei copt și pui pe foc cât să dea un clocot, două. Iei vasul de pe foc și adaugi sare și un strop de piper alb proaspăt măcinat.
Presari pătrunjel verde proaspăt tocat.

O servești cu mămăligă caldă.

TIPS-URI

1

Pentru a se curăța mai ușor, eu îi pun într-un castron, presar sare pe ei, îi acopăr cu un prosop și îi las 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

21.09.2017, 19:45

Nu am mancat niciodata, dar imi fac cu ochiul!

oanapl 1

22.09.2017, 13:15

Mă bucur că vă plac și vă invit să-i încercați!

kytz 1

22.09.2017, 17:14

Îmi plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]