Sos de rosii pentru friptura

de Constelatialeu in Bulion, 18 Sep 2017 | 6802 vizualizari

 

Am cules ultimile rosii cherry si s-au strins cateva, asa ca m-am gandit sa fac un sos pentru friptura

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de rosii cherry
  • 1 kg ardei rosu
  • sare dupa gust
  • zahar ( daca este cazul) eu am pus doar o lingura
  • piper de diverse culori ( negru, rosu, verde,alb )
  • amestec de condimente ( maghiran, cimbru,patrunjel, rozmarin )
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru friptura:

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine si am lasat sa scada pana cand se ingroasa suficient, cu 30 min inainte sa stingem focul, adaugam condimentele si piperul macinat. Cand a scazut suficient de mult, cam la jumatate din cat a fost, se pune in borcane, se capacesc borcanele si apoi le punem in cuptorul incins ( incingem cuptorul si stingem focul) pana a doua zi cand depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.09.2017, 19:51

Este un super sos!

kytz 1

22.09.2017, 17:17

Ce idee bună!

mihaelar63 1

27.09.2017, 02:24

Un sos ca acesta este bun mereu la casa omului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion