Sos de rosii pentru friptura

de Constelatialeu in Bulion, 18 Sep 2017 | 7076 vizualizari

 

Am cules ultimile rosii cherry si s-au strins cateva, asa ca m-am gandit sa fac un sos pentru friptura

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de rosii cherry
  • 1 kg ardei rosu
  • sare dupa gust
  • zahar ( daca este cazul) eu am pus doar o lingura
  • piper de diverse culori ( negru, rosu, verde,alb )
  • amestec de condimente ( maghiran, cimbru,patrunjel, rozmarin )
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru friptura:

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine si am lasat sa scada pana cand se ingroasa suficient, cu 30 min inainte sa stingem focul, adaugam condimentele si piperul macinat. Cand a scazut suficient de mult, cam la jumatate din cat a fost, se pune in borcane, se capacesc borcanele si apoi le punem in cuptorul incins ( incingem cuptorul si stingem focul) pana a doua zi cand depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

21.09.2017, 19:51

Este un super sos!

kytz 1

22.09.2017, 17:17

Ce idee bună!

mihaelar63 1

27.09.2017, 02:24

Un sos ca acesta este bun mereu la casa omului

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion