Sos de rosii pentru friptura

de Constelatialeu in Bulion, 18 Sep 2017 | 6996 vizualizari

 

Am cules ultimile rosii cherry si s-au strins cateva, asa ca m-am gandit sa fac un sos pentru friptura

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de rosii cherry
  • 1 kg ardei rosu
  • sare dupa gust
  • zahar ( daca este cazul) eu am pus doar o lingura
  • piper de diverse culori ( negru, rosu, verde,alb )
  • amestec de condimente ( maghiran, cimbru,patrunjel, rozmarin )
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru friptura:

Deci, am cules rosiile, le-am spalat bine. Ardeiul l-am curatat de seminte, l-am spalat si l-am rupt bucati mai mici. Apoi am pus in functiune blenderul Breville ca sa pasez bine si rosiile si ardeii. Dupa ce am blendat toate rosiile si ardeii, amestecul rezultat l-am pus intr-o cratita si l-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, am adaugat zaharul si sarea, am amestecat bine si am lasat sa scada pana cand se ingroasa suficient, cu 30 min inainte sa stingem focul, adaugam condimentele si piperul macinat. Cand a scazut suficient de mult, cam la jumatate din cat a fost, se pune in borcane, se capacesc borcanele si apoi le punem in cuptorul incins ( incingem cuptorul si stingem focul) pana a doua zi cand depozitam in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii pentru friptura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion