Cous cous cu legume

de oanapl in Mancaruri de legume, 18 Sep 2017 | 4431 vizualizari

 

Iată o rețetă rapidă de post. Dacă doriți, puteți folosi acest preparat ca și garnitură la friptură.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cous cous
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • Pătrunjel
  • Cimbru
  • Sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu legume:

Cureți legumele, după care le speli și le tai cubulețe.

Într-o tigaie încinsă, pui 2 linguri de ulei și adaugi legumele, cimbru, sare si piper și o cană cu apă și lași să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.

 Scoți legumele pe o farfurie, mai adaugi puțină apă (să fie aproximtiv 150 ml de apă in tigaie) și când fierbe, adaugi cous cous-ul, oprești focul și îl lași 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apa. Cu o furculiță, amesteci cous cous-ul până se desface bob cu bob și apoi adaugi legumele și amesteci ușor.  Presari pătrunjelul tocat și servești preparatul ca atare sau ca și garniture pentru friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu naut si legume