Sper ca aceasta reteta o sa va placa foarte mult! Este o reteta de tort foarte buna, pe care o puteti incerca pentru orice eveniment, fie o aniversare sauo sarbatoare.
Blat: Punem laptele si oul intr-un bol, le amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, faina si praful de copt. Se amesteca bine cu un tel dupa fiecare ingredient. Turnam compozitia blatului intr-o tava (tapetata cu o foaie de copt) si punem blatul la copt, timp de 25 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Dupa ce blatul s-a copt, il lasam la racit.
Mousse-ul de ciocolata amaruie: Turnam apa intr-o farfurie, punem gelatina in apa si o lasam la hidratat. Punem ciocolata la topit, intr-o cratita, pe abur (turnam apa intr-o oala si o punem pe foc, punem ciocolata intr-o oala mai mica decat oala cu apa si o punem deasupra cratitei cu apa). Batem smantana cu mixerul pana obtinem o frisca. Dupa ce ciocolata s-a topit, adaugam gelatina si amestecam bine pana se topeste in ciocolata, apoi punem frisca si amestecam bine. Punem mousse-ul de ciocolata peste blat si il lasam la frigider 20 de minute.
Cele doua mousse-uri le vom face exact ca primul mousse. Dupa ce vom termina de facut fiecare mousse, il vom pune in tava, deasupra moussse-ului precedent. Apoi tortul va sta la frigider 5 ore, (il puteti orna pe deasupra cu frisca). Apoi tortul este numai bun pentru servit!
Pofta buna!!!