Desert tort Bianca

de Constelatialeu in Torturi, 16 Sep 2017 | 5076 vizualizari

 

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este partenera lui Cristian baiatul meu, de la dans sportiv, era o vreme cand multa lume credea ca e fata mea.....intr-un fel asa o si consider fata mea, mi-a intrat la suflet. Maine implineste 20 de ani si nu puteam sa nu-i fac un tort. La multi ani, Bianca !

 

INGREDIENTE

  • Blat forma cu diametrul 18 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • Crema
  • 240 g ciocolata amaruie cu 65% cacao
  • 240 ml frisca lichida Hulala
  • 397 crema de lapte condensat caramelizat DeLatte
  • 1 banana
  • Krant
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 lingururi zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • inimioare de zahar
  • bobite de rodie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Bianca:

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort, cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam blatul in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se lasa sa se raceasca bine. De preferat sa se coaca cu o zi inainte de a-l asambla. Cand este rece, se taie in 5 parti. 

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Krant : Zaharul il punem la caramelizat, cand capata o culoare de chihlimbar, adaugam alunele macinate, omogenizam si intindem intr-un strat cat mai subtire pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca bine.

Crema: Intr-un castron de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem castronul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa dea in clocot, omogenizam bine, apoi dam la frigider cca 1 ora. Dupa 1 ora, scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Pe un platou, asezam prima parte de blat, insiropam bine, intindem un strat de crema si apoi bucati de banana, asezam al doilea blat, insiropam, intindem crema, apoi krant maruntit, peste care asezam blatul al treilea, intindem crema, bucati de banana, blatul al patrulea, intindem crema si krant matuntit, asezam si ultimul blat insiropat si ornam cu crema ramasa dupa bunul plac. Am folosit bucati de krant, inimioare de zahar si bobite de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Bianca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone