Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este partenera lui Cristian baiatul meu, de la dans sportiv, era o vreme cand multa lume credea ca e fata mea.....intr-un fel asa o si consider fata mea, mi-a intrat la suflet. Maine implineste 20 de ani si nu puteam sa nu-i fac un tort. La multi ani, Bianca !
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort, cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam blatul in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se lasa sa se raceasca bine. De preferat sa se coaca cu o zi inainte de a-l asambla. Cand este rece, se taie in 5 parti.
Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.
Krant : Zaharul il punem la caramelizat, cand capata o culoare de chihlimbar, adaugam alunele macinate, omogenizam si intindem intr-un strat cat mai subtire pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca bine.
Crema: Intr-un castron de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem castronul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa dea in clocot, omogenizam bine, apoi dam la frigider cca 1 ora. Dupa 1 ora, scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Asamblare : Pe un platou, asezam prima parte de blat, insiropam bine, intindem un strat de crema si apoi bucati de banana, asezam al doilea blat, insiropam, intindem crema, apoi krant maruntit, peste care asezam blatul al treilea, intindem crema, bucati de banana, blatul al patrulea, intindem crema si krant matuntit, asezam si ultimul blat insiropat si ornam cu crema ramasa dupa bunul plac. Am folosit bucati de krant, inimioare de zahar si bobite de rodie.