Este o prajitura simpla, cu un blat pufos, nuca crocanta si prune dulci, usor acrisoare, delicioasa. Iar langa o cafea e un rasfat de la prima ora. Nu va ramane decat sa o incercati!
Se spala prunele, se scurg de apa, apoi se curata de samburi. Se rup in doua si se lasa deoparte. Se da drumul la cuptor la 180 de grade C.
Ouale, sarea si zaharul se mixeaza bine pana dispar granulele de zahar. Se adauga uleiul ca la maioneza si se mixeaza usor. Se toarna si laptele, se mixeaza bine, apoi se adauga faina amestcata cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 23 x 33 cm. Se presara deasupra nuca macinata grosier, apoi se asaza prunele cu partea interioara in sus. Se presara deasupra scortisoara si zahar brun.
Se da la cuptorul preincalzit, pentru cca 35-40 de minute (se face proba cu scobitoarea). Se lasa sa se raceasca, dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Pentru masurarea ingredientelor se foloseste aceeasi cana.