Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Mustar de casa
Postat de: ancutsa in ConserveSe pun boabele de mustar (eu le-am cumparat din plafar) intr-un vas mai adanc, il puteti folosi pe cel de la blender, cum am facut si eu. Se clatesc in apa rece, apoi se acopera cu un...Citeste continuarea
Desert tort cu blat pufos de nuca...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pana cand obtinem o compozitie lucioasa. Adaugam si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu tarhon
Postat de: AlexTeacher in CiorbePune carnea de vita la fiert, in apa rece, la foc potrivit; Intre timp taie morcovii, ardeii, bucatile de pastarnac, radacinile de patrunjel si telina cubulete mici. Cand carnea a inceput sa...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu chimen
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe amestecă făina cu untul moale, apoi se adaugă smântâna, gălbenușurile și sarea. Se frământă bine aceste ingrediente, după care se lasă aluatul 30 de minute la...Citeste continuarea
Desert prajitura Fanta
Postat de: abetina in PrajituriSe pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut...Citeste continuarea
Desert felii cu gris in lapte, nuca...
Postat de: Corina33 in PrajituriSe asaza piscoturile in tava mare de la aragaz cu partea zaharoasa in jos, astfel incat sa tapetam fundul tavii. Pentru crema de gris : intr-o cratita incapatoare, amestecam cocosul cu...Citeste continuarea
Desert prajitura iubitorilor de lapte
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriBlatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand...Citeste continuarea
Mini tarte cu ficatei si oua de...
Postat de: oanapl in FicatCerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și...Citeste continuarea
Cartofi prajiti cu tocanita...
Postat de: Satisfyyourcravings in Slow CookerCeapa se taie julienne, baconul cuburi mici si usturoiul se toaca. Carnea se taie cuburi si se presara cu sare, piper si faina. Se incalzesc 2 linguri de unt intr-o cratita de fonta,...Citeste continuarea
Desert mini-pavlova cu zmeura
Postat de: Oana in PrajituriBlat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar cand incep sa se intareasca, se pune treptat zaharul pudra. Se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se deseneaza cercuri...Citeste continuarea
Desert brownies cu cirese Maraschino
Postat de: Satisfyyourcravings in PrajituriSe preicalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se tapeteaza o tava mica cu hartie de copt si se unge cu ulei de floarea soarelui. Se taie ciocolata in bucati de marime potrivita si se...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu floare de...
Postat de: Cristinaemy in SupeMai intai incalzim cuptorul pt a face floarea de cascaval si pregatim cateva cescute de cafea (in ele vom aseza florile). Radem cascaval cat de mult vrem (daca aveti mai multe tipuri cu atat...Citeste continuarea
Bami (Taitei in stil indonezian, cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe amesteca toate condimentele cu uleiul si se marineaza carnea de porc minim 1 ora la temperatura camerei. Se taie apoi fasii si se prajeste in putin ulei de masline, 4-5 minute. Intre...Citeste continuarea
Pui la cuptor cu morcovi glazurati,...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se taie in bucati potrivite. Se fierb in apa cu sare impreuna cu lamaia, 12 minute. Se indeparteaza frunzele de...Citeste continuarea
Desert baclava turceasca cu nuca
Postat de: AlexTeacher in PrajituriPune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: AlexTeacher in Dulceata / GemPune apa pe foc impreuna cu zaharul si amesteca pana ce acesta se dizolva. Adauga inauntru batoanele de scortisoara, bobitele de ienibahar si cuisoarele. Lasa aceasta compozitie pe foc pana se...Citeste continuarea
Salata de cartofi noi cu sfecla rosie
Postat de: Oana in SalateFierbe separat cartofii noi si sfecla rosie in coaja, lasa-le la racit, apoi curata-le. Taie cartofii pe jumatate, apoi felii subtiri si pune-i intr-un castron. Taie la fel si sfecla si pune-o...Citeste continuarea
Supa crema brocoli
Postat de: trifadalia in SupeCartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Broccoli la fel si el se desface in bucati. Intr-o oala se pune unt pentru a se cali ceapa tocata marunt. Peste ceapa calita, se adauga...Citeste continuarea
Cordon bleu din piept de pui
Postat de: Oana in PuiPentru inceput, bate bine carnea de pui intre doua folii de plastic, ca sa nu risti sa se rupa. Condimenteaza apoi fiecare felie de carne cu sare si piper dupa gust. Pune deasupra cate o felie de...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: Oana in SupeSe prepara foarte usor si poti folosi ce legume preferi! Taie legumele cuburi mari si pune-le intr-o oala cu 2-3 litri de apa, putina sare si lasa-le sa fiarba. Cand legumele sunt moi,...Citeste continuarea
Supa crema de linte
Postat de: Oana in SupeMai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea...Citeste continuarea
Dulceata de ardei iuti
Postat de: Oana in Dulceata / GemMai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa...Citeste continuarea
Desert placinta cu dovleac
Postat de: Oana in DulciuriCurata dovleacul si da-l pe razatoarea cu ochiuri mari sau la robotul de bucatarie. Cantareste apoi 1,5 kg si pune-l intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si untul. Lasa-l sa...Citeste continuarea
Desert chec cu aroma de vanilie
Postat de: CofetariiBucatari in PrajituriSe amesteca zaharul cu faina si praful de copt, apoi intr-un alt bol punem laptele, ouale, esenta de vanilie si uleiul si le amestecam bine cu un tel. Combinam cele 2 compozitii si le amestecam...Citeste continuarea
Pizza cu piept de curcan
Postat de: abetina in PizzaSe curata ceapa, se toaca si se prajeste in putin ulei; cand ceapa este rumena, se adauga pieptul de curcan tocat cuburi si se prajeste pana se rumeneste frumos. Se pune in tava hartie de...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci si piept de pui
Postat de: Dya in LasagnaCiupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...Citeste continuarea
Sarmalute
Postat de: CristinaBodocean in Mancaruri cu carneTocam ceapa foarte fin. Intr-o cratita în care am pus uleiul, adaugam ceapa si o calim pt 10 minute, amestecand usor. Dupa ce s-a calit, adaugam orezul inmuiat in prealabil în apa...Citeste continuarea
Piscacioasa lui Medi - Pasta de...
Postat de: panacris in ConserveArdeii se curăță de cotoare, se taie în bucăți mărișoare, se lasă și semințele, se presară sarea, se amestecă apoi se lasă la odihnă într-un vas încăpător,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat, biscuiti...
Postat de: caroline in PrajituriBlatul : Intr-un bol punem albusurile cu un varf de cutit cu sare si mixam la viteza maxima pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi pe rand...Citeste continuarea
Spaghete milaneze
Postat de: RODIMUR in SpagheteȘunca presată se taie cubulețe. Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de...Citeste continuarea
Pizza cu blat de paine toast
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de...Citeste continuarea
Iahnie de fasole cu ciolan afumat...
Postat de: AlexTeacher in PorcCum se prepara Iahnie de fasole cu ciolan afumat reteta traditionala romaneasca 1. Lasati fasolea sa se inmoaie peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea...Citeste continuarea
Peste copt cu ierburi aromate
Postat de: amalia01 in SalauPestele il speli sub jet de apa rece, il stropesti din abundenta cu zeama de lamaie si il dai la rece pentru 30 minute. Intre timp, preincalzesti cuptorul, amesteci condimentele cu ierburile si...Citeste continuarea
Desert briose Happy
Postat de: caroline in DulciuriI ntr-un bol, punem faina, praful de copt, cacaua si zaharul. Amestecam bine ingredientele. Adaugam oul, uleiul si la final, laptele. Amestecam din nou. Ciocolata o tocam marunt si o...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu oua si ceapa verde
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriMaioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza....Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cascaval,...
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriAluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati...Citeste continuarea
Desert prajitura frantuzeasca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIncepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie...Citeste continuarea
Mini penne cu salsa de busuioc si...
Postat de: Cristinaemy in PenneSe fierb pastele al dente. Eu le fierb cu 3 min mai putin decat in prospect, apoi le acopar si le las 15 min sa se umfle, opresc 2 ,3 linguri din zeama pt salsa (daca este nevoie). Le...Citeste continuarea
Desert prajitura cu dovleac si...
Postat de: oanapl in PrajituriCureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in...Citeste continuarea
Somon pe pat de legume la cuptor
Postat de: oanapl in SomonSpeli pestele si il usuci cu servete de bucatarie. Presari sare si condiment de peste, storci deasupra zeama de la o lamaie, acoperi cu o folie de plastic si il dai la frigider. Broccoli il...Citeste continuarea
Paste carbonara cu sos de smantana
Postat de: oanapl in PasteIncingi untul intr-un vas apoi pui bacon-ul pe care il vei lasa sa se rumeneasca, atat cat sa devina usor crocant. Intr-un castron pui smantana, galbenusurile si parmezanul ras fin. Adaugi sare...Citeste continuarea
Rondele de cartofi, cu unt si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se curăță și se spală, după care se taie rondele groase cam de 1,5 cm și se pun la fiert, cu apă și sare. Între timp se răzuie cașcavalul. Când cartofii sunt...Citeste continuarea
Aperitiv bilute din cartofi cu bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit. Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic. Se paseaza cartofii,...Citeste continuarea
Desert priconuci a la Cleme
Postat de: MotanLaOale in DulciuriAlbusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare. Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu maioneza si...
Postat de: Cristinaemy in SalateToate legumele se dau prin razatoarea mare. Se pun intr-un bol si se amesteca, se sareaza dupa gust, se adauga si semintele. Se pune o lingura cu varf de maioneza, pt a se inchega legumele...Citeste continuarea
Rulouri de vinete in sos de rosii...
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeVânăta o tai în felii subţiri, o presari cu sare şi o frigi pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Rulezi feliile şi le pui deoparte. Ceapa şi usturoiul le...Citeste continuarea
Salata eisberg cu avocado
Postat de: dantes in SalateSe spala bine salata, se zvanta si se rupe in bucati mici. Miezul de la avocado se taie in cubulete, ouale fierte se taie in felii, se amesteca cu salata si se adauga masline, sare si ulei dupa...Citeste continuarea
Desert bezele cu bombonele
Postat de: RODIMUR in DulciuriCele 5 albușuri se mixează cu 1 praf de sare până se fac spumă, după care se adaugă zeama de lămâie, vanilia și apoi zahărul pudră, treptat, puțin câte puțin,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: gaby_d in PrajituriCum se prepara Desert prajitura cu crema de vanilie reteta simpla si delicioasa Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga, lingura cu lingura,...Citeste continuarea
Aperitiv placinta la tigaie cu...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust...Citeste continuarea