Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie

de cristina1985 in Prajituri, 1 Oct 2017 | 6855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 150 g mac nemacinat
  • 150 g zahar
  • 4 lg faina
  • un praf de copt (10g)
  • 5 mere potrivite
  • 7 lg zahar
  • 50 unt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 300 g unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Decor:
  • 20 biscuiti mari
  • 200 ml apa
  • 3 lg Inka
  • 4 lingurite zahar
  • 150 g ciocolata neagra rasa (sau ornamente ciocolata)
  • 3 lg lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie:

Blat:

Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si bucatele de unt.

Se bat albusurile spuma (galbenusurile le pastram pentru crema), apoi se adauga zaharul in ploaie, amestecand cu telul sau mixerul. Urmeaza macul nemacinat si faina, praful de copt cernute. Se pune aluatul peste mere si se introduce in cuptorul preincalzit, circa 25 minute (sau pana este gata- eu am tinut mai mult, dar depinde de cuptor).

Cand scoatem prajitura din cuptor, o rasturnam, punand o tava de aceeasi dimensiune sau mai mare deasupra. O intoarcem repede, pentru ca merele au lasat zeama. Astfel vom aveam blat de mac si mere deasupra.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si amidonul pana devine o pasta. Se dilueaza cu putin lapte, iar restul se pune la fiert, intr-un vas cu pereti grosi. Cand a fiert laptele, se adauga crema de oua si se amesteca continuu, pentru a nu face cocoloase. Se fierbe 10 minute. La sfarsit se adauga esenta de vanilie.

Se pune la racit oala cu crema, intr-un alt vas cu apa rece si se lasa vreo 30 minute sau pana se raceste complet. Apoi se amesteca untul la temperatura camerei si se pune treptat din crema, pana o incorporati pe toata. Se intinde crema peste prajitura.

Sirop:

Se fierb 200 ml apa cu Inka si zahar, pana acesta se topeste. Se insiropeaza biscuitii si se asaza unul langa celalat, peste crema.

Glazura:

Se topeste 100 g ciocolata in 3-4 lg lapte.

Se toarna repede glazura peste biscuiti, pentru a nu se intari. Se orneaza cu restul de ciocolata rasa sau cu ornamente ciocolata.

Se tine la frigider minim 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

02.10.2017, 20:15

Cat de minunata este prajiturica ta! Bravo!

kytz 1

03.10.2017, 09:45

Foarte aspectoasă!

cristina1985 1

03.10.2017, 17:58

Multumesc! Asa arata dupa ce a stat la frigider, cateva ore.Este si foarte gustoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata