Spaghete fabuloase si sanatoase!
In primul rand, trebuie sa spalam sfecla, cu o furcutlita facem cateva gauri si le asezam pe o tava.
Fara a se curata cateii de usturoi, ii asezam pe o bucatica de folie de aluminiu, turnam putin ulei de maslina pe deasupra, presarim cu sare si inchidem.
In primul rand, introducem in cuptor sfecla pentru 30-40 de minute, apoi introducem usturoiul si mai lasam in jur de 10 minute. Trebuie sa avem grija ca sa nu se arda usturoiul.
Cand sfecla este coapta, scoatem din cuptor si lasam sa raceasca. Curatam, taiem in bucatele mai mari, curatam usturoiul si introducem la sfecla.
Intre timp, fierbem pastele in apa clocotita, luam 4 linguri din apa in care s-au fiert pastele si turnam peste sfecla.
Cu un blender, omogenizam sfecla pana obtinem o crema, adaugam condimentele. Turnam crema peste pastele strecurate si amestecam bine.
Servim cu nuca prajita si patrunjel tocat.