Desi nu o folosesc frecvent in retetele mele, ingredientul meu secret fiind ciocolata am incercat sa dau curs provocarii. :)
Scoatem samburii de rodie si ii punem la scurs, maruntim ciocolata cu lapte si dam pe razatoare cicolata alba.
Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie si sarea, apoi adaugam ghimbirul.Facem o gropita in mijlocul lor. In alt castron amestecam ingredientele lichide: laptele, ouale si untul topit, apoi le adaugam in gropita facuta in ingredientele solide si le amestecam. La sfarsit punem si samburii de rodie.
Umplem pe jumatate formele de briose cu aluatul, adaugam ciocolata cu lapte apoi restul de aluat si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 10 minute. Scoatem tava din cuptor adaugam ciocolata alba si mai dam la cuptor pentru inca circa 10 minute.
Pofta buna!
1
aluatul va avea cocolase, nu va speriati;
2
nu umpleti formele de briose integral.
3
din cantitatea de mai sus mi-au iesit in jur de 32 de briose