Fasole colaborationista

de Constelatialeu in Porc, 1 Oct 2017 | 4052 vizualizari

 

Da, cum ati auzit si citit, adica este in colaborare cu Maria sa Motanel cel lenes, doamnele Zmeoaica cea Duraccell si Buni cea sexoasa si multi degustatori pe post de cobai.....n-a patit nimeni nimic, toti inca misca si misca bine.....era sa uit, eram si eu prin zona Leoaica cea carcotasa.......

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole alba bobul nici prea mare, nici prea mic
  • 1,5 kg ceapa din recolta proprie de la ''mosie''
  • 1/2 kg morcovi
  • cca 1 kg ardei , mai cocarjati, pricajiti dar gustosi, tot de la ''mosie''
  • 3 kg rosii, astea-s de la piata, alea de la mosie stau in camara conservate
  • cca 3 kg afumatura de la scroafa sacrificata asta vara ( n-a mai prins purcei si a fost trasa pe linie moarta, dar numai buna de pus in oale)
  • 1/2 l bulion de rosii cherry din recolta proprie
  • sare
  • piper
  • multa veselie si pofta de mancare
  • musai oameni dragi
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole colaborationista:

Mai intai, am ales fasolea si am lasat-o la inmuiat cu o zi inainte.

A doua zi am pus-o la fiert si, cat a fiert fasolea, au sosit si ajutoarele. Toata lumea la treaba, afumatura a fost spalata si pusa in tuci la fiert, legumele curatate si taiate, rase si cum le venea randul, ca la cata veselie a fost, zau daca mai stiu care cum a fost treaba.

Deci fasolea fiarta, afumatura fiarta, am trecut la ''asamblarea '' produsului final.

Am pus ulei in tuci si l-am lasat sa se incinga, apoi am pus ceapa, morcovul si ardeiul si l-am lasat pe Motanel sa le pazeasca, apoi am adaugat zeama in care a fiert afumatura, am lasat sa fiarba cca. 10-15 minute, am adaugat si rosiile care au fiert la foc domol cca. 20 min, am adaugat afumatura, fasolea, am potrivit de sare, piper, si la final am adaugat bulionul. Daca am uitat ceva nu-i vina mea, era inghesuiala mare, multi pe ea...pe fasole.....:)))))) Am servit cu muraturi, lipie  si gogosi calde.....si nu in ultimul rand, alaturi de familie si oameni de suflet si cu suflet mare. Cu astea fiind zise, sa ne fie de bine si sa mai repetem figura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole colaborationista" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

02.10.2017, 21:01

Partea mea de colaborare, a fost un picut la tocat și mai mult la pozat! Bună a fost, cam puțină

kytz 1

03.10.2017, 09:56

Ce poftă mi-e de o așa mâncare, făcută în cantitate mare, din recolte proprii, în ceaun de tuci și servită alături de cei mai buni prieteni....în natură! E o senzație unică....

Ina 1

26.02.2018, 13:37

Deci eu acum vad reteta asta
Asta inseamna ca nici voturi n-am dat , noroc ca le-a facut si fara mine )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu rasol afumat