Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)

de Satisfyyourcravings in Pui, 3 Oct 2017 | 3880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame bacon tocat
  • 3 linguri de unt
  • 1 pui intreg (~1.5 kg)
  • 1 ceapa taiata julienne sau 15-25 de mini cepe, curatate de coaja
  • 500 grame cartofi noi sau mici
  • sare, piper
  • 1 bouquet garni (4 fire patrunjel, 1 foie mica de dafin si 1 crenguta de cimbru legate cu sfoara)
  • salata/ rosii la grill pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi):

Se soteaza baconul intr-o cratita din fonta, potrivita si pentru cuptor, impreuna cu 1 lingura de unt, 2-3 minute, pana devine auriu. Se transfera pe prosoape de hartie lasand grasimea in cratita. 

Puiul se usuca cu prosoape de hartie si se presara cu sare si piper in interior si in exterior.

Se seteaza focul la mediu spre mare. Se adauga puiul cu pieptul in jos in cratita in care a fost prajit baconul. Se lasa 2-3 minute, avand grija sa nu se arda. Se intoarce puiul pe toate partile la fiecare 2-3 minute, avand grija ca pielea sa nu se rupa. Prajirea intregului pui ar trebui sa dureaze ~15 minute. E important sa fie rumenite mai ales pieptul si picioarele. Se mai adauga unt/ ulei daca mai este nevoie. Se trasfera pe o farfurie. 

In grasimea din cratita se prajeste ceapa (daca se foloseste una intreaga, mare) pana devine translucida. Se arunca restul de grasime, daca mai ramane in tigaie. 

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. 

Daca se folosesc cepe mici, acestea se fierb in apa sarata, 5 minute, se scurg si se lasa deoparte pana la momentul folosirii.

Se curata cartofii de coaja astfel incat suprafata sa fie perfect neteda. (Eu nu am avut timp, asa ca i-am lasat multifatetati).

Se adauga intr-o oala, se adauga apa rece peste si se aduce la punctul de fierbere. Se scurg imediat. 

Se adauga restul de unt in cratita in care a fost prajit puiul. Cand nu mai face spuma, se adauga cartofii care se soteaza pe toate partile, la foc mediu, 2 minute, pentru a se evapora umezeala. Astfel, nu se vor lipi de fundul cratitei. 

Se imping spre margini, se mai adauga putina sare pe pui si se aseaza in mijlocul cartofilor, cu pieptul in sus. Se adauga baconul si ceapa langa cartofi si bouguet garni. Se stropesc toate cu untul din caserola, se acopera puiul cu folie de aluminiu, iar caserola cu un capac. 

Se aduce la punctul de fierbere pe aragaz, pana puiul incepe sa sfaraie, apoi se transfera pe raftul din mijloc al cuptorului si se coace o ora si 10-20 minute, pana este gatit complet.

Se umezeste cu sosul din cratita o data sau de doua ori si se serveste imediat cu salata verde sau rosii la grill.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poulet en Cocotte Bonne Femme by Julia Child (Pui la cuptor cu bacon, ceapa si cartofi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu rosii si mozzarella